perjantai 26. helmikuuta 2016

Hankilaukkaa auringonpaisteessa

Mä olen aivan pähkinöinä tästä ihanasta kevään kutkutuksesta. Monena aamuna on jo ilmassa tuoksunut kevät ja pikkulintujen taukoamaton viserrys vahvistaa odottavaa tunnetta. Myös nyt jo useampana päivänä pilvipeitteen takaa kurkistellut aurinko on saanut säteisiinsä lämmön tunnetta.

Olen kuitekin onnellinen, että ollaan saatu vielä hetki pitää tämä ihana lumipeite maassa ja että sitä saatiin tänne eteläänkin viikonloppuna vielä lisää! Meillä on vihdoin pellolla sen verran lunta, että siellä saa kunnon hankitreenit aikaiseksi ja tätähän me ollaan hyödynnetty!Viime viikolla kävin erään aamutallinteon lomassa pellolla ponin kanssa. Aurinko paistoi lähestulkoon pilvettömältä taivaalta ja pieni pakkanen sai hengityksen kevyesti höyryämään. Pellolla oli kevyt lumipeite, juuri sopivasti että se antoi pienen vastuksen, mutta riittävän vähän, että saatiin tehtyä ihan kunnon treeni. Otin alkuun kevyesti hölkötellen ravia ympäri peltoa ja poni tuntui todella virkeältä. Se tuntui aistivan tulevan ja olevan yhtä innoissaan upeasta säästä kuin ratsastajansakin.

Kun poni tuntui vetreytyneen muutaman rennon laukkapätkän jälkeen annoin ponin kiihdyttää vauhtia. Ja niinhän se teki. Viiletettiin peltoa edes takas ympäri ämpäri minkä poni jaloistaan pääsi. Goldi laukkasi korvat hörössä pinkoen enkä voinut olla nauramatta ääneen (ja saatoin jopa huudahtaa pari kertaa nolosti "jihaa"...). Niin ihana fiilis se oli viilettää menemään lähes koskemattomalla hangella aamuauringon häikäistessä silmiä.Tiistaina Eevan ollessa kameran kanssa matkassa päätettiin ottaa uusintakierros hangessa. Viikonlopun aikana satanut lumi oli tehnyt pellolle oikein kunnon hangen missä tarpoa. Tehtiin alkuverryttelyt alkuun auratulla kentällä, jottei poni reväyttäisi lihaksiaan syvässä lumessa tarpoessaan ja siirryttiin pellolle ainoastaan muutaman ravi ja laukkakierroksen ajaksi. Hankitreeni on todella tehokasta lihaskuntotreeniä, etenkin jos hanki on yhtään syvempi. Syvässä hangessa treenatessa täytyy muistaa pitää treeni tarpeeksi lyhyenä. Tiedät varmasti itsekin, että liki polviin asti ulottuvassa hangessa on todella raskasta kävellä, saatika juosta.Ratsastin kentällä alkuverryttelyt satulan kanssa, mutta pellolle sain idean lähteä ilman. En tiedä oliko se kaikista parhain idea, mutta tulipahan omatkin vatsa- ja jalkalihakset treenattua kunnolla kun koitin pysyä ponin valtavissa harppauksissa kyydissä. Ravi etenkin oli ponilla pellolla niin valtavan suurta, että muutaman ravikierroksen jälkeen jouduin heittämään pepunalusenani toimineen viltin Eevan istuinalustaksi, kun se ei meinannut pysyä menossa mukana. Ilman vilttiä ja sen kiinnipitämistä sain itsekin keskityttyä paremmin selässä pysymiseen ja meno helpottui huomattavasti.

Hankitreenissä poni saa takapäänsä niin mahtavasti mukaan, että voisin vaikka kesäksikin rakentaa meille kylmän hallin jossa olisi aina pysyvä hanki. Siellä voitaisiin sitten jäydä kerran viikossa nostelemassa kinttuja ja hakemassa lisää ilmavuutta liikkeisiin. Hankitreenissä saa myös ponin pulleromasu kyytiä, kun se joutuu tosissaan työskentelemään ja saa lyhyemmässä ajassa huomattavasti tehokkaamman treenin kuin kentällä pyöriessä.


Päivä alkoi pilvisenä, mutta pellolle päästessämme alkoi pilvipeite rakoilla ja ujo aurinko valaisi osaa hankitreenistä. Kuvista saan taas kiittää ihanaa Eeva Laaksoa, meidän uskollista hovikuvaajaa, joka tarpoo keltaisilla kumisaappaillaan keltaisen ponin perässä usean kymmenen sentin suojahangessa räpsiäkseen meistä taas toinen toistaan ihanampia kuvia!  ♥Mikä teidän mielestä on parasta talvessa? Oletteko päässeet tänä talvena hankilaukkailemaan?

12 kommenttia:

 1. Wau, onpa hienoja kuvia! Jännä että vasta nyt löysin blogisi, oli pakko liittyä heti lukijaksi. ;) Goldi on kyllä tosi kivannäköinen! Meillä on vain pelto käytössä, joten hangessa tulee ratsastettua useamman kerran viikossa. Onhan se silti kivaa ja hevosellakin nousee hyvin kunto. Toki kovin kauaa ei voi ratsastaa, kun hanki on tosiaan täälläkin melkein polviin asti. :D

  Janita & Patrik Narva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva että satuit löytämään ja tervetuloa lukijaksi! Teidän blogia luenkin jo satunnaisesti, vaikka en rekisteröitynyt lukija olekaan, heh ;)

   Hankitreeni on kyllä kivaa, mutta veikkaan, että siitäkin menisi kyllä osittain maku jos se olisi ainoa vaihtoehto! Onneksi meillä sentään on tuo kenttä myös käytössä - saa pdiettyä hankitreenin ekstrakivana!

   Poista
 2. Lumihangessa ratsastus on kyllä mukavaa, meillä käydään nyt ainakin muutaman kerran viikossa maastossa kun luntakin riittää :)

  blogi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maastoilukin on lumessa niin kivaa! Etenkin kun teille pakkautunut lumi mahdollistaa myös kesäaikaan liian kovilla pohjilla menon reippaammassakin askellajissa :)

   Poista
 3. Ihania kuvia, rakastuin heti blogiisi ♥
  Millä kameralla nää kuvat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Nämä kuvat on kuvattu ystäväni Canon 5D-kameralla.

   Poista
 4. Ihania kuvia, rakastuin heti blogiisi ♥
  Millä kameralla nää kuvat?

  VastaaPoista
 5. Anonyymi7/3/16 20:45

  Mitkä noi sun housut on D: ♥ Ja paljon maksoit :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä :)
   http://www.hooks.fi/produktsida/ratsastushousut-kokopaikat-miami-crwr/54195/53263/

   Poista
 6. Ihania kuvia :) mulla on samat housut :D löysin blogisi vasta nyt ja rakastuin heti :)

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia :) mulla on samat housut :D löysin blogisi vasta nyt ja rakastuin heti :)

  VastaaPoista