sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Uuden vuoden tuulia

Uusi vuosi on alkanut täysikäännöksellä, niin säiden suhteen kuin meidän arjenkin suhteen. Poni reagoi kortisonikuuriin hyvin ja yskä on nyt muutaman viikon verran ollut paljon parempi (lue: lähes tulkoon yskätön), jonka takia päätettiinkin pikkuhiljaa palailla normaaliin arkeen ja treeniin. Vuosi alkoi valmennuskalenterinkin mukaan vauhdikkaasti, kun ensimmäinen aluevalmennusviikonloppu oli merkattu jo vuoden toiselle viikonlopulle. Tottakai tytöt ilmoitettiin sinne, mutta kun hyppytaukoa oli päässyt kertymään jo luvattoman kauan, soitin perään Tepolle ja varasin tytöille tunnin heti sunnuntaille vuodenvaihteen jälkeen. Ehkä hyvä kerrata miten se poni toimii ennen aluevalmennusta, ettei siellä sitten tarvitse niin keskittyä siihen mistä naruista vedetään.

Poni oli hieman laiskahko, mutta selvästi innoissaan päästessään taas hyppäämään ja tytöillä meni oikein kivasti. Nella on nyt hypännyt toisella ponilla tämän syksyn ja näiden kahden ponin ero on niin valtava, että oli hyvä taas muistella millainen poni Goldi on hypätä. Teppo teetti kaksikolla melko yksinkertaisia tehtäviä matalilla esteillä, mikä oli yhteinen päätös ponin kunto huomioiden. Ilma oli alkanut jo viiletä, joten videota otin ainoastaan viimeisiltä hypyiltä, jotka onnistuikin todella hyvin.

 

Sunnuntain jälkeen pakkanen kiristyikin melkoisesti ja koko seuraava viikko mentiin vain käyntilenkkejä, koska en tahtonut ottaa yhtään riskejä ponin hengitysteiden kanssa. Pakkanen kun helposti rasittaa omaa kurkkuani ja keuhkojani kroonisen ärsytystilan takia, ajattelin pelata varman päälle myös ponin kanssa. Ei se ihan lomailuksi jäänyt kuitenkaan, vaan tehtiin pitkiä maastolenkkejä talutellen. Mä olen pakkasen ystävä, mutta -25 alkoi olla jo vähän liikaa. Onneksi sentään saatiin pakkasten ansiosta aivan ihana auringonpaiste joka päivälle, mikä piristi ja innosti kävelemään näitä pitkiä lenkkejä. Puhelin ei oikein tykkää pakkasista ja hyytyy lähes tulkoon saman tien, mutta onnistuin nappaamaan muutamat kuvat meidän lenkeiltä. Lumiset maastot ja kuurapartainen poni on kyllä parasta mitä talvessa tiedän ♥


Aluevalmennuksesta lisää seuraavassa postauksessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti