lauantai 10. joulukuuta 2016

Joulukalenterin 9. luukku: Ratsastajan joululahjatoiveet


Täytyy kyllä sanoa, että taitaa asiat olla melkoisen hyvin kun sai ihan miettimällä miettiä mitä ihmettä sitä mahtaisi itse toivoa joululahjaksi. Mä olen muutenkin tosi nuuka ostamaan itselleni mitään ja sitä myötä myös haluamiset on karsiutunut aika vähään kun ajattelen vaan että "en mä kuitenkaan tartte oikeesti". Onneksi sain listaan kasattua edes jotain toivelistalla olevia asioita, osa saattaakin ehkä tietyllä asteella toteutua joululahjoina, mutta suurin osa taitaa jäädä haaveeksi ja tulevaisuudenhankinnaksi.

Ihan ensimmäiseksi (1) listaan sain nostettua ratsastussaappaat. Mä en ole koskaan omistanut oikeasti kunnollisia ratsastussaappaita ja viimeiset kymmenen vuotta olenkin tullut toimeen kengillä ja samoilla ikivanhoilla minichapseilla. Tässä vaiheessaon varmaan hyvä kehua Mountain Horsen minichapseja: samat nahkaiset varret on kestäneet mun menossa jo en edes muista kuinka pitkään ja edelleen ne on jopa melkein ihan edustuskelpoiset. Enkä mäkään oo näköjään ihan kamalasti venynyt ja paisunut vuosien saatossa ;) Nyt alkaa kuitenkin olla jo pikkuhiljaa haave löytää ne täydelliset ratsastussaappaat. Ihan ulkonäöllisesti että käytännöllisestikin ne olisi aivan mahtavat käyttöön ja olenkin päättänyt että seuraava kunnon panostus on ostaa oikeasti laadukkaat saappaat.

Toinen helppo valinta mukaan listalle oli uusi kypärä (5). Mulla on edelleen kaapissa sama kypärä joka on roikkunut menossa mukana varmaan yhtä pitkään kun minichapsitkin. On varmaan turha sanoa, että sillä kypärällä on taidettu jo tippumiset tippua eikä se enää mikään kaikista tuliterin ja turvallisin olekaan käyttää. Sen takia se onkin kakkoskypäränä toisen käytettynä ostetun kypärän rinnalla. Tämä kypärä on ihana ja täysin käyttökelpoinen, mutta se ei istu päähän niin ihanteellisesti kuin voisi. Se oli lähinnä pikaostos kun kaipasin vanhan kypärän tilalle uutta ja kaveri oli sitä pistämässä pois sopimattomuuden takia. On siis sanomattakin selvää että olisi ihana saada vihdoin uusi päähän oikeasti istuva kypärä, joka ehkä jopa saattaisi jonkin verran imarrella kantajaansa eikä näyttää täysin munapäältä. Haaveena tietysti olisi jokin ihana Charles Owenin kypärä (esimerkiksi Wellington tai AYR8 ♥), mutta se taitaa jäädäkin vain haaveeksi.

Näiden kahden lisäksi haaveena on ollut muotia noudattaen Freejumpin jalustimet (3) ja ne taisikin löytyä jo viime vuonna lahjatoivelistalta. Pakkohan jalustimien on olla hyvät kun niin moni ammattilainenkin niitä käyttää! Jin Stirrupien aikaan kyse taisi olla enemmän muotihulluudesta, kun taas näiden kohdalla taitaa voittaa ennen kaikkea jalustinten käyttäjäystävällisyys ja hyöty ratsastajalle. Viime vuodesta poiketen väritoive on muuttunut söpöstä pinkistä klassiseen ja käytännölliseen mustaan.

Koska en tahdo olla liian hyötyjohdanteinen toiveissani, oli mukaan pakko ujuttaa muutama ihan yksinkertaisesti esteettinen tuote. Tai onhan näistäkin tottakai myös käyttöhyötyä ratsatsuksessa, mutta ennen kaikkea etenkin Equestrian Stockholmin New Generation takki (2) kutsuu yksinkertaisen klassisella ulkonäöllään ja ihanalla istuvuudellaan. Toinen haave olisi grippipaikkaiset ratsastushousut (4). Näistä olen kuullut vain hyvää ja olisi kyllä mahtava saada edes yhdet tällaiset ratsastushousukokoelmaan. Kyllä, kokoelmaan: mulla on oikeasti tällä hetkellä ihan riittävästi ratsastushousuja, enkä oikeasti tarvitsisi yhtiäkään lisää. Kunhan mä vaan haluisin...(Luukku julkaistu omien kiireideni takia harmillisesti päivän myöhässä. Suurimmat pahoittelut viivästyksestä!)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti