perjantai 18. joulukuuta 2015

Uudet kiiltävät kengät

Tänään oli kengityspäivä. Tämä kengitysväli oli ponilla hieman normaalia pidempi ja viimeiset viikot olen ollut sormet ristissä, ettei vaan kengät irtoaisi ennen aikojaan. Goldilla vaihtui nyt kengittäjä, koska se joka tammaa kengitti Nummelassa, ei kulje meille asti. Päädyin kokeilemaan kengittäjää, joka hoitaa tallin omistajan hevosten kaviot ja uskon kyllä, että tämä kokenut hevosmies osaa tehdä jatkossakin meitä miellyttävää tulosta.

Pohdin pitkään millaiseen kenkään Goldin nyt tahdon. Sääolot ovat olleet niin vaihtelevia ja ennalta-arvaamattomia, etten tiennyt kannattaako hokkeja laittaa vai ei. Aamuisin on kuitenkin maa ollut roudassa ja paikoin jopa jäässä, vaikka pääosin lämpötilat liikkuukin reippaasti plussan puolella. Koska usein oma aika ponin liikuttamiselle painottuu aamuihin ja tarkoitus olisi taas pian päästä lisäämään treenin reippausastetta, päädyin hokkeihin. Alkuun mietin pelkkiä kantahokkeja, mutta kengittäjä oli sitä mieltä, että kannattaa samantien heittää kärkeenkin nastat. Eletään nyt sitten ainakin siinä toivossa, että saataisiin pian lumi- ja jääkelit tänne eteläänkin!


Huomenna olisi tarkoitus pitkästä aikaa heppailla kaverin kanssa valoisaan aikaan, joten toivottavasti huomisesta saataisiin myös kivaa kuvamateriaalia julkaistavaksi tänne blogin puolelle! Tarkoitus oli ensin hypätä, mutta poni on nyt taas yskinyt hieman enemmän, vaikka välissä oli jo useampi päivä etten kuullut kertaakaan sen yskäisevän. Tänään toinenkin poni oli räkäinen, joten tilattiin sitten eläinlääkäriltä kortisonikuurit näille kahdelle, ettei vaan vahingossa mikään pöpö pääse tarttumaan enää tallin tiineenä olevaan tammaan.

PS. Viisi päivää jouluun! Ei kyllä vielä ole lainkaan joulufiilis, vaikka olen sitä koittanut kaikin mahdollisin keinoin saada aikaiseksi. Onneksi sentään joulutortut ja glögi hieman lämmittää mieltä...♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti