keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Helsinki-Järvenpää Pony Event

Olipa hassua ottaa osaa Helsinki Pony Eventiin joka järjestettiin tällä kertaa Järvenpäässä. Perinteisesti HePe on järjestetty Helsingissä Laakson ratsastusstadionilla ja se on aina ollut kevään kuumin ponitapahtuma. Valtaosana vuosista tapahtumaa on suosinut ihana auringonpaiste ja viikonlopun aikana poni- ja junioriratsastajia on pyörinyt Laakson kentällä monta sataa.

Tänä vuonna Helsinki Pony & Young riders event kuitenkin järjestettiin Ratsastuskeskus Ainossa Järvenpäässä. Ainon puitteet ovat huikeat ja siellä kilpaileminen sekä ulko-, että sisäkaudella mutkatonta, mutta silti mua vähän harmitti tämän tapahtuman siirtyminen pois Helsingistä. Eihän se enää ole Helsinki Pony Event, jos sitä ei siellä järjestetä ja Laaksolla on aina ollut oma fiiliksensä!

Tytöt hyppäsivät lämmittelyluokaksi hyvän metrin radan nollilla sijoittuen kuudensiksi ja varsinaisen Evidensia Ponicupin kolmannen osakilpailun 110cm-tasolla neljällä virhepisteellä ensimmäisestä vaiheesta. Itse en nähnyt metrin rataa töiden takia, mutta poni oli kuulemma ollut terävä ja hypännyt hyvin - kaikin puolin hyvä rata siis. Pääsin suhailemaan töistä paikanpäälle juuri sopivasti ennen ponicupin luokan alkua; taisin olla parkissa 15:12 kun luokka alkoi 15:20! Metrikympissä poni näytti hieman löysältä ja uskon lämpimän päivän ja suhteellisen pitkän odottelun starttien välillä vaikuttaneen ponin vireystilaan. Se nimittäin oli liki unessa käsihevosalueella luokkien välillä kun saavuin paikalle. Väsymystilasta huolimatta metrikympin rata oli tasainen ja poni hyppäsi hyvin. Yksi pieni hipaisuvirhe okserilla pudotti takimmaisen puomin ja lopulta tytöt olivat kahdeksansia, eli toisia ei-sijoittuneita. Koko luokkaan saatiin vain yksi tuplanolla ja toiseen vaiheeseen tiensä suoritti neljä ratsukkoa. Oliko rata tällä kertaa tapissaan ja hankala, vai verottiko kenties lämpöaalto muidenkin ponien hyppykuntoa?

Toukokuu on Ponicupin osakilpailuiden kautta tiukka kisakuu, mikä tarkoittaa sitä että kuluneiden kahden kisaviikonlopun lisäksi tytöt löytää radalta vielä tulevana viikonloppuna. Vuorossa on Evidensia Ponicupin ensimmäinen taitoarvosteluluokka Riders Innissä. Viime vuonna menestys taitoarvosteluissa oli huikea ja luonnollisesti odotukset on pisteiden suhteen korkealla tänäkin vuonna - tyttöjen meno kun on aina niin miellyttävää katseltavaa pienistä virheistä huolimatta!

HePen kuvat Goldista on kuvannut Milla Carolina (mc.kuvat.fi), kiitos! :)
Mun silmissäni aina voittajina ♥

1 kommentti:

  1. Onnea sijoituksesta ja hyvistä radoista! Kuuma sää varmastikin verotti tuota Goldin vireystilaa, ja jos jo väsähtäneenäkin G ottaa vain hipaisuvirheen Nellan kanssa, on suoritus todella hyvä! Onnittelut 💕

    VastaaPoista