torstai 27. huhtikuuta 2017

Pitkäperjantain pohdinnat

Meidän pääsiäisloma alkoi piipahduksella Ypäjälle heti perjantaina. Tytöt oli ilmoitettu taas kansalliseen 110 poniluokkaan, mutta tällä kertaa saatiin alle myös avoin metri lämmittelynä. Poni näytti ja kuulemma tuntui hyvältä ja se hyppäsikin metrin luokan todella hyvin vieden kaksikon siistin toisen vaiheen jälkeen tuplanollilla nelossijalle. Myös poniluokan verryttelu sujui hyvin ja poni vaikutti pirteältä ja oikeastaan koko ratakin sujui todella hyvin yhtä pientä lähestymisvirhettä laskematta. Kunnes tultiin viimeiselle esteelle; isohko okseri levein johtein katsomon vieressä. Jo radankävelyssä Jonna muistutti Nellaa ratsastamaan kunnolla kyseiselle esteelle, sillä se olisi luultavimmin helppo kyttäyksen kohde myös meidän ponille, joka ei yleensä kyttää. Mielestäni tyttö teki hyvän työn ja vielä kaarteessa ennen estettä herätteli ponia liikkumaan kunnolla eteen. Este kuitenkin koitui tällä kertaa ponille ylitsepääsemättömäksi ja näin meidän tehotytöt nappasivat itselleen uransa ensimmäisen hylyn. Nella kuitenkin sisuuntui kahdesta kiellosta ja sai kuin saikin kolmannella kerralla ponin siististi yli esteestä.

Kuten tekin jotka olette meidän kisakauden starttia seuranneet varmasti olette huomanneet, ei kausi ponin kannalta ole alkanut kovin vahvasti. Se on ottanut lähes tulkoon kaikissa kekkereissä "turhan" puomin matkaansa, vaikka muuten olisikin suorittanut radan lähes tulkoon täydellisesti. Kyse ei siis ole ollut siitä, että se jotenkin alisuorittaisi koko radan ja napsisi useampia puomeja - ei lainkaan, vaan siitä, että se hyppää todella hyvin ja yhtäkkiä harmillisessa kohdassa unohtaakin nostaa jalkojansa riittävästi ja täten pudottaa puomin. Ehkä liioiteltua sanoa etteikö poni olisi startannut kisakauttaan vahvasti, sillä onhan se nyt hypännyt pirun hienosti verraten siihen millaisia luokkia sen kanssa on kierretty.

Mä olen nyt pyöritellyt näitä mielessäni jo jonkin aikaa ja nyt Ypäjän kieltojen myötä päätinkin päästää ponin pienelle hyppylomalle. En usko, että siinä on varsinaisesti mitään vikaa, sillä se ei vaikuta kipeältä ja kuitenkin hyppää pääosin todella hyvin. Sillä on kuitenkin ollut viimeksi taukoa estetreeneistä viime syksynä sairasloman aikaan, eli jo puoli vuotta sitten - mitä jos se on hieman kyllästynyt hommaan? Toukokuu tulee myös olemaan ponille rankka, sillä kilpailuita tulee monena viikonloppuna peräkkäin; oli tässä välissä siis hyvä sauma pitää parin viikon breikki kaikesta hyppimisestä ja keskittyä sileäntreeniin ja maastossa tuulettumiseen. Ponilla on nyt myös ollut normaalia voimakkaammat kiimat tänä keväänä (todennäköisesti vastapäätä asuvan orin ansiosta), jotka osaltaan ovat vaikuttaneet suorituksiin. Niihin on nyt kuitenkin myös luontaistuotteet apuna, toivottavasti kiimahirviö pian tasoittuu.

En kiistä sitä, etteikö tämän kauden jo ratsastetut radat olisi olleet kaksikolle vaikeampia, tottakai ne ovat. Nyt on startattu tähtäimenä pääosin kansalliset poniluokat ja korkeuttakin nostettu kymmenellä sentillä viime vuoden pääasiallisesta kilpailutasosta. Luonnollisesti luokat on sekä teknisesti, että korkeudeltaan haastavampia ja se osaltaan aivan varmasti vaikuttaa myös näihin pudotuksiin. Nyt lähdetään siis ehdottomasti hakemaan lisää rutiinia ja kokemusta näistä vaikeammista ja korkeammista radoista kaikessa rauhassa. Mä uskon täysin, että etenkin nyt ulkokauden alkaessa Goldi parantaa suorituksiaan huomattavasti verrattuna hallikilpailuihin. Se on aina parhaimmillaan ulkona ja pistän vaikka pääni pantiksi, että toukokuusta eteenpäin näemme radoilla entistäkin huikeamman kaksikon!

Ootko sä kova pohtimaan asioita? 

Kuvia ei reissulta ole ja mukaan piti liittää video päivöstä. Videonmuokkausohjelma ei kuitenkaan suostunut mun kanssa yhteistyöhön, joten päivitän videon postaukseen myöhemmin - ilmoittelen Instassa(@kultahippuja) tarkemmin asiasta!  

8 kommenttia:

 1. No voihan höh tuo hylky, mutta noita sattuu. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
 2. Niin kuin mainitsitkin, niin teillä on tänävuonna nostettu tasoa joten ei hätää. Kyllä ne radat siitä tasoittuu! Ei ne hipasupuomit muuten niin hyvällä radalla ole vielä niin hälyyttävää. Hienoa tulosta silti pari on tehnyt. Kaunista katsottavaa nellan ratsastus! Kyllä tästä parista tulee vielä mahtava kunhan maltatte ottaa kaiken rauhallisesti. Onnea jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon tsemppaavasta kommentistasi! :)

   Poista
 3. Miten tää Nellan ja Goldin taival on löytänyt alkunsa,ja miten tää teidän järjestely oikein menee? Tai onko Goldi jotenkin esim. leasingissä? :D haastava selittää, mutta hetken teitä seuranneena oon tätä alkanu pohdiskelemaan :)
  Ihana pari ovat kuitenkin, tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Goldi oli ensin Nellalla vuoden verran ylläpidossa ja nykyään eräänlaisella vuokrasopimuksella :)

   Poista
 4. Kiva kuulla sun ajatuksia tästä aiheesta. Vaikutat ajattelevan asioita viisaasti ponin hyvinvoinnin huomioiden :-)

  VastaaPoista