sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Helmierkkari

Hieman nauratti, kun ilmoitin Ludon sen ensimmäisiin näyttelyihin. Pentu ei mun mielestäni vielä ole todellakaan ollut henkisesti valmis näyttelyhulinaan ja ollaankin ohitettu muutamat pentunäyttelyt ihan sen varjolla, etten tahdo stressata Ludoa tuollaisilla tilanteilla liian varhaisessa vaiheessa. Kuitenkin valkkasin sitten vaatimattomasti pennun ensimmäisiksi näyttelyiksi collieiden erikoisnäyttelyt. Suuruudenhulluutta järkevämpi selitys onneksi tälle ilmoittautumiselle löytyy, sillä tämä oli meidän viimeinen mahdollisuus osallistua näyttelyn pentuluokkaan Ludon täyttäessä tämän kuun lopussa yhdeksän kuukautta. Mun mielestä oli ihan äärettömän tärkeää saada vielä hyvä näyttelykokemus pentuluokasta, ennen kuin lähdetään "tosissaan" kilpailemaan virallisissa luokissa. Ja tämä collieiden helmierkkari sattui juuri sopivaan aikaan.

Mä jännitin tätä esiintymistä aivan hulluna. Edeltävä yö meni höyhenenkevyillä unilla ja ruokahalu oli aamulla aivan kadoksissa. Ennen kehään menoa meinasin pyörtyä, mutta onneksi jalat kantoivat hyvin kehään asti ja suoriuduin esittämisestä ilman draamaa.

Oltiin näyttelypaikalla jo hyvissä ajoin, jotta Ludo saisi rauhassa tottua uuteen paikkaan ja hälinään. Se käyttäytyi odotuksiin verraten yllättävän hyvin ja lähinnä katseli kiinnostuneena ympärilleen. Muutamaan kertaan se yritti päästä moikkailemaan ohi kulkevia koiria, mutta palautui kontaktiin hyvin ja pysyi hiljaakin suurimman osan ajasta. Tietysti hallissa ollessa liki kaksisataa muuta koiraa, voitte kuvitella haukkumiskonsertin olevan melkoinen ja Ludokin välillä herpaantui vastaamaan huuteluun.

Seurasin silmä kovana meitä edeltävää kehää, sillä sen rinnalla, että tämä oli pennun näyttelydebyytti, oli se myös oma debyyttini kehässä koiran esittäjänä. Goldiahan on tullut esitettyä jo muutamaan otteeseen, mutta onhan se hieman erilaista kuin koiran kanssa esiintyminen. Goldi on huomattavasti helpommin hallittavissa kuin Ludo, mutta onhan se myös huomattavasti kokeneempi hulinassa toimimisessa! 

Meidän ikäluokassa 7-9kk oli vastustajana ainoastaan yksi pentu, Ludoa vain viikon verran nuorempi, todella kaunis soopeli poika Willowby News'n Rumours. Jotenkin vastustajien vähyys helpotti omaa jännitystä, kun tiesi että homma on melko nopeasti ohi.

Kehässä Ludo käyttäytyi todella hienosti, vaikka olikin kovin kiinnostunut ympäröivästä hulinasta. Se jaksoi silti keskittyä nätisti kuuntelemaan ja seisoi paikallaankin hetkittäin todella hyvin. Kehä oli meille auttamatta liian pieni ja yksilöarvostelussa oli edestakaisin ravatessa hieman ongelmia löytää oikea askellaji. Tilaa ravata oli hyvin lyhyt pätkä ja kun koitin saada pentua vaihtamaan peitsistä raville, innostui se vain leikkimään, hyppi vasten ja repi talutinta. Todella hienoa näyttelykoiran käyttäytymistä, heh!

Muu arvostelu sujui kuitenkin oikein hyvin ja kehän ympäri ravatessa löytyi oikea askellaji heti. Tuomarin tarkastuksessa pentu väisti ensin hampaita tutkimaan tulleita käsiä, mutta avustuksellani se antoi kuitenkin hienosti katsoa ne. Lisää treeniä siis tähän - pitää löytää vieraita katsomaan, koska kaikkien tuttujen se kyllä antaa tutkia ilman ongelmia. Muuten tuomari sai kaikessa rauhassa häärätä pennun ympärillä eikä se väistänyt kosketusta muualla kropassaan. Arvostelupaperiinkin saatiin lopulta raksi kohtaan "Käsiteltävissä" suhtautumisessa tuomariin.

Pienestä riehumisesta huolimatta voitettiin oma luokkamme ja saatiin pennulle Kunniapalkinto! Tästä saatiin jatkaa vielä parhaan urospennun valintaan, jossa vastassa oli jo edellisessä kehässä katseeni kiinnittänyt Cinnaberry's Passion Struck. Tässä kehässä ei harmiksi ja onneksi enää pärjätty, ja Ludo sai tyytyä toisiksi parhaan urospennun titteliin. Onneksi sen takia, ettei meidän tämän myötä tarvinnut enää jäädä näyttelypaikalle odottelemaan parhaan pennun valintaa, vaan saatiin viedä pentu kotiin lepäämään ja välttää ylimalkainen väsymys ja pennun stressaantuminen näyttelypaikalla. Saatiin siis pidettyä ensimmäinen näyttelykokemus Ludolle erittäin mieluisena, enkä voisi olla ylpeämpi tästä sijoituksesta.

Tuomarin Ann French (GB) lausunto pennusta kuului näin:

"8 months old dog. Nicely made dog but little long for me. Well angulated behind. Lovely ears. Nice eye. Slight stop. Upright in shoulder"

Eli suomennettuna suurinpiirtein "8kk vanha koira. Hyvin rakentunut uros, mutta hieman pitkä makuuni. Hyvin kulmautunut takaosa. Kauniit korvat. Hyvät silmät. Loiva otsapenger. Pysty lapa."







2 kommenttia:

  1. Jestas että Ludo on komea nuori mies! Siitä tulee upea!! :)

    VastaaPoista