lauantai 21. tammikuuta 2017

Tasaisen varmaa ja sujuvaa suorittamista

Tiedättekö sen tunteen, kun olet käynyt jo ainakin kymmenen kertaa pissalla, mutta silti tuntuu siltä että rakkoa painaa? Ja ei, en puhu nyt virtsatientulehduksesta, vaikka siinä onkin samankaltaiset oireet vaan siitä, kun jännittää niin vietävästi! Tänä aamuna mä koin tällaisia tunteita kun sain seistä jalat ristissä Ratsastuskeskus Ainon yläkatsomossa.Kuten varmasti edelläolevasta arvata saattaa, alkoi meillä tänään kisakausi 2017. Se alkoi kuukautta aikaisemmin kuin viime vuonna, mutta se ei tarkoita sitä että tästä päivästä lähtien painetaan täysillä. Päin vastoin. Nyt aletaan pikkuhiljaa rakentamaan taas sujuvaa työskentelyä kisaradoilla ja suunnataan katse kohti jännityksen kesää 2017. Kuten viime vuonna, lähtee meillä alkukausi käyntiin hyvin iisisti ja keskitytään tasaisiin, varmoihin ja sujuviin suorituksiin. Vielä ei ole kiire palkintopalleille ja puhtaiden suoritusten lisäksi saatu sijoitus kilpailuista lasketaan vain plussaksi.

Verraten edelliseen kauteen, on tämä kausi siinä mielessä jo tässä vaiheessa erilainen, että odotukset kauden suhteen on suuremmat kuin viime vuonna. Viime vuosi startattiin hyvin kevyin mielin ja tavoitteita ei juurikaan oltu asetettu, sillä kyseessä oli tyttöjen ensimmäinen "oikea kausi". Lähdettiin ikään kuin testaamaan mihin näistä kahdesta on ja että onko heistä edes vastusta muille kilpaileville poniratsukoille. Ja kyllähän sitä hyvin tuli kumottua sekä omat että muiden epäilykset ja ratsastettua jos jonkinmoisessa seurassa palkintoruusukkeille. Edellisellä kaudenna saatiin kokemuksen lisäksi ehdottomasti varmuus siitä, että nämä kaksi tyttöä yhdessä ovat täyttä kultaa - näistä kuullaan vielä!Kaudelle 2017 asetetut tavoitteet tuntuvat jopa itsestäni välillä suuruudenhulluilta, mutta kun treeni- ja valmennustiimi on kunnossa en usko tavoitteiden saavuttamisen olevan millään tasolla mahdotonta. Pikkulinnut ovat lauleskelleet ja huhuilleet hiljaa ettei ponin kapasiteetti riittäisi enää korkeampiin luokkiin, mutta luotan täysin siihen, että sekä valmentaja että muu tiimi osataan katsoa tytöille tason mukaan juuri oikeat korkeudet. Jos jossain vaiheessa tuntuu siltä, että on haukattu liian suuri palanen, voidaan aina palata hieman taaksepäin treenailemaan lisää alemmilla tasoilla!

Mutta entäs sitten tämän päiväiset kauden avajaiset? Käytiin pyörähtämässä Ratsastuskeskus Ainossa, jossa tytöt ottivat osaa KEP Italia Tourin ensimmäiseen osakilpailuun. Tarkoitus oli nimenomaan hakea hyvä kokemus ja siisti rata näin kauden alkajaisiksi, enkä voisi olla suoritukseen tippaakaan tyytyväisempi! Poni oli jo heti alkuun hyvin skarppina kun taluttelin sitä Ainon parkkiksella, se katseli korvat hörössä ympärilleen eikä ollut lainkaan sitä tavanomaista perässä vedettävää mallia. Olen varma että Goldi tasan tarkkaan tiesi mihin oltiin tultu ja mikä sitä odottaisi maneesissa."Mitä nää on nää pikkuesteet?" tuumii Goldi


Verryttelyssä Goldi oli samantien skarppina ja Nella piti virettä hyvin yllä. Muutama kierros reipasta ravia, laukkaa ja muutama hyppy verryttelyksi, se riittää hyvin Goldille. Radalle astellessaan se oli huomattavasti vuoden takaista rennompi, vaikka silti hyvin hereillä - valmis tositoimiin! Olin aivan täpinöissäni ja kädet tärisivät niin paljon että pelkäsin pudottavani kameran allaolevalle radalle.  Lähtömerkin saatuaan ratsukko eteni riepastempoisessa laukassa ensimmäiselle esteelle. Toiselle esteelle lähestyminen oli hieman huono ja puomi kolahti vaarallisesti. Se pysyi kuitenkin kannattimillaan ja loppuradalla vältyttiin läheltäpiti-tilanteilta. Tasatempoinen, sujuva ja todella siisti tuplanollan rata oli kaikkea sitä mitä kauden avauskilpailuilta odotettiinkin. Ja Goldi oli niin ylpeänä jälleen palkintojenjaossa vastaanottamassa punaista ruusuketta! On se vaan niin suloinen kun se oikein tietää olevansa huomion keskipisteenä. Ruusuketta kiinnitettäessä se näytti aivan siltä kuin olisi ohjannut, että "Se ruusuke kuuluu laittaa tähän, kiitos!".

Tästä on loistava jatkaa tulevaan kauteen, ties mitä yllätyksiä sekin pitää sisällään!


Niin ylpeänä saavutuksestaan!


8 kommenttia:

 1. Onnea hyvästä kauden aloituksesta !

  VastaaPoista
 2. Joillain menee aina niin hyin... ;D Onnittelut, toivotaan että tästä tulee hyvä kausi!

  VastaaPoista
 3. Onnea! Eikö Nella käytä hanskoja kisatessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eipä se yleensä jos vaan lämpötilat sen sallii :D

   Poista
 4. Onnea! Olisi kiva nähdä suorituksesta myös video. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Koin teknisiä ongelmia kun yritin saada videota siirrettyä koneelle, mutta radan voi käydä katsomassa Nellan instagramista @team.tossavainen :)

   Poista