torstai 8. syyskuuta 2016

Hopee ei oo häpee

Joku joskus kommentoi meidän neitien menestystä hieman siihen tyyliin, että jättäisin huonot suoritukset vain mainitsematta. Voin kuitenkin käsi sydämellä vannoa, että kerron rehellisesti myös epäonnistumisista silloin, kun niitä tulee vastaan. Eihän siitä pitkä aika ole, kun juuri postasin Jumping Kemiön kiellosta ja esteen teilauksesta. Kyllä Nellalla ja Goldilla välillä niitä hutejakin tulee, se on ihan luonnollista! Kaikki tyttöjen tulokset on nähtävillä kipassa, joten sieltä voi hyvin helposti tarkistaa blogipostausten totuudenmukaisuuden!

Pääosin kaksikolla on kuitenkin sujunut tämän vuoden kisakausi aivan älyttömän hyvin. Lähes tulkoon kaikista kilpailuista on tultu jonkinmoinen ruusuke matkassa kotiin, vaikkei kaikissa luokissa ollakaan aina onnistuttu ja sijoituttu. Tytöt ovat kehittyneet kauden aikana aivan hurjasti ja kilpataso on noussut odotettua helpommin, kun heti ensimmäisistä kansallisista ponimetreistä lähtien kaksikko on lähes tulkoon aina keikkunut kärkisijoilla tai vähintään suorittaneet tasaisen varmasti ja hyvin vailla suurempia epäonnistumisia.

Viimeisimpänä aivan mahtavana tuloksena meriittilistalla komeilee viime viikonlopun Etelä-Suomen aluemestaruuskilpailuista napatut mitalit. Kyllä: mitalit! Tytöt osallistuivat nimittäin sekä henkilökohtaiseen ponien aluemestaruusluokkaan, että joukkuealuemestaruusluokkaan LOR:n tiimissä.

Henkilökohtainen mestaruuskilpa käytiin Ratsastuskeskus Ainossa lauantaina. Itsellä taas kerran työt haittasi harrastusta, enkä päässyt paikan päälle katsomaan suoritusta... Päivitin kuitenkin ahkerasti Equipea taukohuoneessa ja sain ajantasaiset tiedot Erikalta, joka jaksautui paikan päälle katsomoon sijaistamaan mua. Luokka kisattiin kahdessa kierroksessa, metrin perusrata ja sen jälkeen korotettu toinen vaihe. Kaksikko ratsasti puhtaan perusradan ja pääsivät täten toiselle kierrokselle. Toisen kierroksen jälkeen Nella ja Goldi roikkui useamman ratsukon ajan kärjessä, kunnes tiimiläinen Aida Nyman hienolla Rockstar-ponillaan ratsasti luokan viimeisenä kärkisijalle huimalla ajalla. Nellan kaulaan pujotettiin siis palkintojenjaossa hopeamitali ja ponin suitsiin kiinnitettiin hieno sininen ruusuke!Sunnuntaina olikin vuorossa joukkuekilpailu, johon Nella ja Goldi saivat kutsun aikaisemmin kesällä. On kunnia päästä edustamaan ratsastusseuraa joukkuemestaruuksissa, neljän hengen joukkueeseen kun ei ihan mikä vaan ratsukko kelpaa! Tämä oli tyttöjen ensimmäinen kilpailu joukkueessa, mikä tietysti aiheutti omanlaisensa jännityksen suoritukseen. Luokka ratsastettiin Laakspohjan derbykentällä, mikä osoittautui melkoista jännitystä aiheuttavaksi päätökseksi lauantai-illan rankkojen sateiden jälkeen. Hommaa ei tietenkään helpottanut se, että joukkuemestaruusluokka ratsastettiin päivän viimeisenä, jolloin derbyllä oli ehtinyt jo useampi kymmenen kaviokasta käydä tepastelemassa ennen mestaruuskilpaa. Pohja oli todella märkä ja hyvin raskas, eikä Goldia tietysti auttanut se, että se on alkuradasta aina aivan unessa ja tajuaa olevansa kilpailuissa vasta muutaman esteen jälkeen. Ensimmäiselle esteelle tytöt tulivat hieman löysästi ja näin jo kentän laidalta, että nyt tulee vaikea hyppy. Ja niin ensimmäiseltä esteeltä tulikin puomi matkaan kun ponineiti ei vaan jaksanut ponnistaa ja nostaa jalkojaan riittävästi. Ensimmäisen esteen jälkeen poni sai kuitenkin taas ahaa-elämyksen ja tajusi olevansa kilparadalla ja loppuosa radasta sujuikin hyvin. Muutama missi paikkojen suhteen, mutta pääasia että radasta selvittiin loppujen lopuksi hyvin mitättömillä virheillä ja hengissä läpi. Ja kengätkin pysyivät suota muistuttavalla kentällä jalassa aina viimeiselle esteelle asti, jolta alas tullessa poni hieman kompuroi ja polkaisi toisen etukengän irti. Eihän se ollut kuin jo neljäs irtokenkä nyt loppukesästä... Innolla odotan alkavaa sänkkärikautta, ollaan varmasti kengittäjän lempiasiakkaita tämän syksyn jälkeen ;)

Koko LOR:n joukkue suoritti radan todella hienosti, vaikka osa joukkueesta ratsasti luokan häntäpäässä jo hurjaan kuntoon tallotulla kentällä. Lopputulos joukkueelle oli 12 virhepistettä ja se tulos takasi paikan pronssimitalisteina! Ei hassumpi tulos ensimmäisistä mestaruuskilpailuista, kun kumpanakin päivänä sai seistä palkintojenjaossa mitali kaulassa!

Sunnuntain kuvista kiitos Tiiti Talala!

(PS. Oletteko huomanneet että blogilla on nyt myös oma Instagram-tunnus? Äkkiä seurailemaan!)6 kommenttia:

 1. Aivan mahtavasti on sujunut näkojään. Epäreilua! ;)

  VastaaPoista
 2. Onnittelut taas erittäin hyvin sujuneista kisoista! :)

  VastaaPoista
 3. Söpöt! Ihania kuvia
  , kun ratsastajalla niin keskittynyt ilme ja poni leijailee! Onnea!

  VastaaPoista