sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Voihan syksy ja pimeys!

Koko viikko on otettu ponin kanssa suhteellisen iisisti eläinlääkärin määräyksen mukaan. Liikuteltu kevyesti ja seurailtu kuntoa. Kuiva yskä on nyt muuttunut limaiseksi parin päivän sisällä ja toivon niin hartaasti, että nyt alkaisi pikkuhiljaa helpottaa. Jos vaikka liman mukana irtoaisi se inhottava kiusa, mikä ponin kurkussa on jo monta viikkoa ollut.

Koska poni on ollut niin kevyellä käytöllä koko viikon, olen ehtinyt itse pyöriä muun muassa kaupoilla shoppailemassa ponille kaikkea kivaa uutta! Varustevarasto on kasvanut muun muassa uudella riimulla, ihanilla pinkeillä suojilla ja tietysti näin pimeyden tullen elintärkeillä heijastimilla - että voikin olla jo pimeää! Meidänkin talli kun sijaitsee niin sanotusti "landella", on pimeän tullen oikeasti todella pimeää, kun ei mitkään kaupungin tai isojen teiden valot valaise lähiseutua.

Tänään muutama lapsuudenystäväni kävi tutustumassa poniin ja heitettiinpä tamman selkään kaverin täysin ummikko poikaystäväkin, joka sanojensa mukaan on kerran aikaisemmin elämässään istunut hevosen selässä. Pikkuneiti selviytyi aivan supermallikkaasti talutusponin roolista. Kyllä sitä aina jaksaa hämmästellä miten fiksu poni Goldi oikeasti on. Neiti on ollut kaksi viikkoa lähes tulkoon täysin levossa ja minun kanssani purkanut pöllöenergiaansa maastossa ja kentällä. Nyt kuitenkin kun selkään nousi selvästi arempi ja kokemattomampi tyyppi, oli neiti niin skarppina että ihan melkein liikutuin, heh...

Ratsastustuokion jälkeen päätin vielä ryhdistäytyä ja pesasta ponin hännän. Märkäpieruilut on loppuneet lähes tulkoon kokonaan, joten nyt uskalsin vihdoin tehdä jotain ponin karsean näköiselle hännälle. Eräs tallikaverikin on leikillään jo kritisoinut ponin ruskeankeltaista hännänlirua, kun tämän oma kimo hevonen taas lähes tulkoon hohtaa valkeuttaan. Noh, kyllä siitä hännästä vähän vaaleamman sai, mutta taitaa se vaatia vielä muutaman ekstrapesukerran, että se saadaan taas niin vaaleaksi kuin sen kuuluisi olla... Nyt pesin ensin kaksi-kolme kertaa ihan perusshamppoolla, että sain pahimmat liat pois, ja sitten käytin hännässä kimoshamppoota kolmisen kertaa niin, että annoin vielä shampoon vaikuttaa pidemmän aikaa jouhissa. Häntä jäi vielä vähän kosteaksi kun jätin ponin karsinaan, huomenna saan sitten nähdä työn tuloksen kokonaisuudessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti