lauantai 7. marraskuuta 2015

Mitä ponille kuuluu?

 Ollaan edelleen himmailtu ponin yskän takia ja torstaina meillä kävi eläinlääkärikin katsomassa tilanteen. Yskä oli vielä silloin samaa kuivaa mitä se on ollutkin, eikä lääkäri löytänyt ponista mitään näkyvää vikaa. Lämpö on ollut normaali joka päivä ja poni muutenkin virkeä. Ponista otettiin varmuudeksi vielä verikokeet, joiisa ei ollut mitään huomautettavaa - kaikki arvot kohdillaan ja poni terve kuin pukki.

 Keskiviikkona, torstaina ja perjantaina poni sai pitää täysin vapaata liikunnasta, osittain omien työkiireideni, mutta myös eläinlääkärin suosituksen mukaan. Käytiin vaan iltaisin harjailemassa ja rapsuttelemassa potilasta ja toivottamassa hyvät yöt.

 Tänään Goldilla olikin vähän touhukkaampi päivä, nimittäin Erika, Nella ja Nellan äiti Johanna tuli moikkaamaan pondea! Hoidettaessa oli vielä jonkinmoista köhää, mutta tänään se oli jo muuttunut kuivasta sen kuuloiseksi, että nyt siellä jo ehkä liikkuukin jotain. Saatiin tuliaisina kokeiltavaksi todella hieno tallitoppis, joka oli niin hieno ja passeli Goldille, että olihan se pakko ostaa. Mitä mieltä te olette loimesta? Eikö ponille sovikin hyvin tuo väri!  Nella tietysti heitettiin Goldin selkään päivän kävelytyksen ajaksi, kun ei tuollainen pikkutirppa siellä mitään paina. Poni yskähteli kävelytyksen aikana joitakin kertoja, muttei saanut pahempia yskänpuuskia. Täytyy nyt toivoa että tämä lima nyt saisi kuljetettua sieltä pois sen mikä ponia ikinä yskittääkin. Ylivuotinen kuivaheinä on loppunut ja poni on nyt syönyt jo pari päivää tallin omaa esikuivattua heinää, mikä on ainakin toistaiseksi yllätykseksemme pitänyt ponin vatsan ihan suht hyvällä mallilla. Täytyy seurailla pari päivää, ettei nyt vaan ollut mikään siirtymävaihe ja kohta taas vatsa kuralla - ponin takapuolta olen pessyt siis viimeksi toissapäivänä, kun se on eilen ja tänään ollut ihan kuivana ja puhtaana!


4 kommenttia:

 1. Jeeee pieni mussukka ja hieno uusi loimi <3

  VastaaPoista
 2. Ootko miettinyt jos heinässä olisi jotain vikaa? Oma kanssa yski yhdessä vaiheessa ja se johtui huonosta heinästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mietitty ja heinä on nyt ollut eri jo reilu viikon verran, eikä yskälle näy loppua. Kaikki mahdollinen on koitettu kastella ja turvottaa, ettei vaan pölisisi... Kiitos kuitenkin vinkistä!

   Poista