maanantai 15. lokakuuta 2018

Pitääkö tallille meikata?Tyypillinen suomalainen iho on ohut ja herkkä. Se punoittelee helposti ja kuivuu kylmässä viimassa, eikä kestä aurinkoa vaalean pigmenttinsä takia. Joudumme kestämään ihojemme kanssa valtavia muutoksia sääolosuhteissa pelkästään yhden vuodenajan sisällä, mikä lisää sen hoidon haastavuutta. Hyvän ihon salaisuus on säännöllinen ja oikeanlainen hoitorutiini sekä tietysti iholle sopivat hoitotuotteet. Yksi kaikista tärkeimpiä asioita ohuen ja herkän ihon hoidossa on sen suojaaminen. Oli kyseessä sitten kuuma aurinkoinen päivä tai viimainen pakkaspäivä, kaipaa ihomme suojausta. Kesällä ja kovalla auringonpaisteella suojaksi riittää usein kerros aurinkovoidetta, mutta syksyn viimat ja kylmä talvi ovat meidän ihollemme kaikista suurin haaste.

Hevosihmiset viettävät harrastuksensa takia pitkiä aikoja ulkona sään armoilla ja iho on kovalla rasituksella. Sen lisäksi että se on jatkuvasti altistuneena sääolosuhteille ja niiden muutoksille, joutuu se myös kestämään pölyä, likaa ja hikeä meidän viettäessä aikaa niiden kaikista rakkaimpien silkkiturpien kanssa.

Vaikka lähtökohtaisesti ajatus meikkaamisesta tallille tuntuu myös musta ihan hölmöltä, on se itseasiassa ihon kannalta jopa tosi kannattavaa. Tietysti tässä vaiheessa on hyvä muistaa, että huono meikki ja esimerkiksi meikin pesemättä jättäminen ennen nukkumaanmenoa aiheuttavat iholle tukkeumia. Kuitenkin elämäntapojemme takia ihomme myös tarvitsee hyvän meikkipohjan suojaa. Meikkivoide ja -puuteri toimivat ihollamme kuin kilpi - ne pitävät lian ja pölyn poissa sekä suojaavat ihoa viimalta ja pakkasenpuremilta.


Mulla on todella tyypillinen suomalainen iho - se on kuiva, herkkä ja punoittaa todella helposti. Ero mun ihon hyvinvoinnissa illalla on huomattava verraten täysin meikittömiin ja meikillisiin päiviin. Ja nimenomaan niin että meikin alla iho on rauhallinen ja hyvinvoiva, kun taas ilman meikkiä vietetyn päivän jälkeen se punoittelee ja kuumottelee. Tämän takia mun arkeen kuuluu aina vähintäänkin meikkivoiteen levittäminen ja kevyen puuterikerroksen sipaisu siihen päälle - oli sitten tiedossa pelkkä tallireissu, metsälenkki koiran kanssa tai ihan työpäivä.

Jotta ihosi voi hyvin, on tietysti oleellista että käyttämäsi meikkivoide on ihotyypillesi sopiva. Kuiva iho tarvitsee koostumukseltaan kevyemmän ja juoksevamman meikkivoiteen, kun taas rasvaiselle iholle suosittelisin paksumpaa ja enemmän mattapintaista voidetta. Vääränlainen meikkivoide ei pysy kantajansa iholla kauniisti, vaan saattaa lähteä pakenemaan tai halkeilemaan ja kerääntyä juonteisiin.

Mun arkimeikki koostuu aina meikkipohjasta, johon kuuluu meikkivoide, peiteväri sekä puuteri. Ykkösasia mulle meikkivoiteen valinnassa on koostumus ja peittävyys. Mä toivon meikkivoiteelta keveyttä ja hyvää sulavuutta - se ei saa jäädä kakkumaisesti ihon pinnalle. Silti sen pitää olla riittävän peittävä, että se pitää ihon tasaisen värisenä läpi päivän. Mun posket etenkin punoittelee aika pienestäkin ja käytänkin pääosin meikkivoidetta niiden alueella. Muualle sipaisen vain ohuen kerroksen tasapuolisuuden vuoksi. Peiteväriä käytän silmänalusille, sillä mun vähillä yöunilla ja pitkillä päivillä ne on aina tummat ja ihan liian huomiotaherättävät. Puuteri kiinnittää pohjan paikalleen ja tekee siitä koko päivän menot kestävän. 

Meikkipohjan teon voisi hyvin jättää tähän ja se riittää hyvin arkeen. Mulla kuitenkin aina käy niin, että innostun vähän liikaa ja ihan normimeikkiinkin tulee sitten käytettyä vielä korostuspuuterit ja poskipunatkin peruspohjan lisäksi. Hupsista!


Voisin ehkä kutsua itseäni jonkinasteiseksi meikkihifistelijäksi ja vaadin aina meikeiltä tiettyjä ominaisuuksia. Niiden tulee olla laadukkaita, kestäviä ja pigmenttien voimakkaita - en tahdo tuhlata koko tuotetta yhteen kertaan. Mulla on nyt ollut muutaman viikon verran tämän vuoden Helsinki Horse Show Ladies Nightin meikkiyhteistyökumppanin Make Up Storen meikit kokeilussa, ja voin onnellisena todeta että nämä ovat täyttäneet kovimmatkin vaatimukseni. Kaikki Make Up Storen tuotteet ovat täysin vegaanisia, jopa meikkisiveltimet on valmistettu laadukkaista keinokuiduista vuohen- tai minkin karvojen sijaan. Meikkipohjaan olen käyttänyt uutta Soft Touch-meikkivoidetta sävyssä Vanilla - se levittyy hyvin, peittää erinomaisesti ja pysyy jopa hikoillessa paikallaan kypärän alla. Meikin kiinnitykseen käytän aina irtopuuteria, sillä siveltimellä on helppo sipaista kevyt kerros puuteria meikkivoiteen päälle - silloin se ei paakkuunnu ja jätä kakkumaista pintaa.

On tärkeää hoitaa ihoaan oikein jo nuorelta iältä - vaurioiden ennaltaehkäiseminen on huomattavasti niiden korjaamista helpompaa. En kannata kenenkään lähteä täydessä tällingissä tallille, mutta suosittelen ehdottomasti perehtymään oman ihon hyvinvointiin ja hankkimaan sille sopivat meikkituotteet arkikäyttöön. Make Up Storen meikkeihin ja eritoten meikkipohjiin pääset tutustumaan tarkemmin Helsinki Horse Shown Ladies Nightissa perjantai- ja lauantai-iltana. Paikalla on meikkauksen ammattilaisia, joilta saat varmasti lisätietoa just sun iholle sopivimmasta meikkivoiteesta.

Instagramin puolella on myös paljon kyselty meikkiliven perään ja semmoinen on vihdoin luvassa näillä Make Up Storen meikeillä keskiviikkoaamuna! Tarkempaa ajankohtaa en vielä osaa sanoa, mutta sen ilmoitan kyllä alkuviikosta Instagramin puolella. Jos sulla ei ole syyslomalla parempaa tekemistä, tule ihmeessä mukaan valmistautumaan mun kanssa Horse Shown ensimmäiseen päivään!

Tässä hyvin tiivistettynä ne tuotteet, joita arkimeikissä käytän. Meikkivoide, peitevoide, irtopuuteri, aurinkopuuteri,
korostuspuuteri, poskipuna, kulmavärit sekä huulipuna. Näin lueteltuna se kuulostaa ihan hirveän suurelta määrältä
meikkiä, mutta todellisuudessa mulla menee arkimeikin tekoon vain vartin verran aikaa.
 Kuvien © Kultahippuja

 

8 kommenttia:

 1. Vau! Olipa hyvä teksti. Itteäni ei meikki kiinnosta koska se saa ihoni punnoittamaan vaikka pesisin huolella pois jne. Lisäksi oon aina ajatellut meikkaamisen olevan turhaa etenkin tallille jossa hevosia ei voisi kiinnostaa yhtään miltä näytät. Avarsit mun mieltä kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kiva jos onnistuin hieman muuttamaan näkökantaasi asiaan! :)

   Poista
 2. Olipas mukavan erilainen postaus! Nyt ei enää tarvitse tuntea huonoa omatuntoa kun meikkaan tallille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehkä ei ihan täydessä tällingissä kuitenkaan kannata tallille lähteä... ;)

   Poista
 3. Tarkoittako meikin vegaanisuus myös sitä, ettei se ole testattu eläimillä? Itselle se nimittäin super tärkeetä ettei tuotteet mitä käytän ole eläintestattuja, kuunnitätkö itse tähän huomiota ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vegaaniushan on määritelty sillä, ettei valmistuksessa ole käytetty mitään eläinperäisiä tuotteita, eikä eläimiä ole vahingoitettu valmistusprosessin takia. Eli tässä tapauksessa kyllä, tarkoittaa myös sitä ettei ole testattu eläimillä! :) kiinnitän kyllä itse huomiota siihen, etten halua kannattaa niitä brändejä jotka tuotteitaan eläimillä testaa!

   Poista
 4. Hei! Olipa mielenkiintoinen ja ihan uutta asiaa sisältävä postaus :). Itseä jäi mietityttämään se, kun sanoit laittavasi meikkipohjan ihan myös vaikka koiran kanssa lenkille. Eli pidätkö koskaan ihollesi täysin meikittömiä päiviä?

  Olen kuullut aina vain siitä, että meikki on huonoksi iholle, ja että sille pitäisi antaa vapaa päiviä. Tämän postauksen luettuani en enää tiedä mitä mieltä olen, laittaakko meikkiä vai ei.

  No, jos kuitenkin alottaisin meikkaamaan jopa tallille, niin ajaako sinun mielestäsi bb-voide asiaa vai onko se liian kevyt? :)

  VastaaPoista
 5. En ole koskaan ajatellut meikin suojaavan ihoa, mutta onhan siinä pointtia. Laitatko meikkivoiteen&puuterin ihan otsan yläosaan asti tallille menossa, eli toisin sanoen päätyykö se aina kypärän sisäpintaan? :D Itse jätin kerran meikkivoiteet naamaan tallille mennessä ja kaduin sitä vakavasti tunnin jälkeen kypäräni kannalta...

  VastaaPoista