sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Lauantaiaamuun uutta poniviihdettä

Yhteistyössä Helsinki Horse Show kanssa

Tänä vuonna Helsinki Horse Shown poniluokat ovat kokeneet uudistuksen. Aikaisempina vuosina Pony Tour on ratsastettu kolmena päivänä - ensin semifinaalit joista on karsiuduttu kilpailemaan lauantaina Lasten matineassa järjestetyssä finaaliluokassa. Tänä vuonna Pony Tour kuitenkin aloitetaan jo keskiviikkona ja torstaina onkin jo vuorossa finaali. Siis mitä, vähemmän ponejako areenalla? No ei sentään!

Uutuutena tälle vuodelle lauantain Lasten matinean poniluokkaan on luotu enemmän viihdearvoa vaihtamalla vauhdikkaan ja jännittävän finaalin entistäkin vauhdikkaampaan ja hauskempaan Fancy Dress-luokkaan. Fancy Dress on viestiratsastusluokka, joka kilpaillaan pareittain 90cm korkeudella. Mietit jo varmaan, että mitä tämä Fancy Dress nimessä sitten oikein meinaa? Ei suinkaan mitään iltapukua tai hienostorouvan turkistakkia, vaan kyseessä on perinteinen pukuratsastuskilpailu!

Kuvassa nella ja Goldi muutama vuosi sitten pukuratsastuksessa Nasuna ja Nalle Puhina! © Tiiti Talala

Lasten matineassa voit tänä vuonna siis nähdä kilpailemassa poliisin ja rosvon, Mikki ja Minni Hiiren, ehkä Disney-prinsessoja tai vaikka merirosvot laivoineen! Ei tylsiä valkoisia housuja ja mustia kisatakkeja ja viimeisen päälle sykeröityjä ja puunattuja poneja, vaan villeimmän mielikuvituksen tuotoksia ja hullunkurisia hahmoja.

Viestiratsastusluokassa pari saapuu samanaikaisesti radalle. Lähtömerkin saatuaan parivaljakosta ensimmäinen saa lähteä radalle ja pyrkii tietysti suorittamaan sen mahdollisimman nopeasti ja ilman virhepisteitä. Parivaljakon toinen ratsukko saa lähteä radalle heti, kun ensimmäinen on ylittänyt maaliviivan. Keilatuista esteistä ja ohimenoista tulleet virhepisteet muutetaan arvostelussa sekunneiksi - kannattaa siis ehdottomasti nopean vauhdin lisäksi keskittyä puhtaaseen suoritukseen! Fancy Dress-kilpailun tavoitteena on olla vauhdikas ja hauska ohjelmanumero ja siinä voittajaksi selviää pari, joka on ratsastanut nopeimman ajan vähimmillä virhepisteillä.

Kilpailu on ensisijaisesti auki Pony Touriin osallistuville ratsukoille eikä tähän luokkaan ole erikseen osallistumismaksua. Eli jos sinua Pony Tourilaisena ehti jo alkaa harmittamaan kahteen päivään typistetty kilpailu, älä huoli - tänäkin vuonna pääsee kilpailemaan kolmena päivänä! Fancy Dress-luokkaan otetaan vähintään neljä paria ja parinsa saa valita itse. Turha varmaan erikseen mainita että Team Goldi on niin mukana tässä kisassa ja parikin on jo sovittuna! Mua vähän jopa hirvittää kaikki ne suunnitelmat mitä me ollaan pukujen suhteen tehty - jotain hyvin erilaista on luvassa, sen ainakin takaan.

Aikaperustein jaettujen rahapalkintojen lisäksi luokassa palkitaan myös paras asukokonaisuus, joten aikaa kannattaa käyttää asujen suunnitteluun taustamusiikeista lähtien. Pareilla tietysti toivotaan olevan yhteneväiseen teemaan käyvät asut, jotta heidät tunnistaa tiimiksi! Jos kuitenkin asujen valinnassa ja hankinnassa on haasteita, voi asun myös tarvittaessa lainata Horse Showlta.

Lauantaiaamuun on siis aivan satasen varmuudella luvassa hupia, vauhtia ja hurjaa kannustusta. En usko että lasten matineassa on koskaan nähty yhtä viihdyttävää spektaakkelia!

Tämän kokoisia poneja ei areenalla varmaan Fancy Dress-luokassa nähdä, mutta voit hyvin nähdä yhtä kauniin prinsessan ratsuineen ;) © Satu Pirinen

Olenko jo saanut pääsi aivan pyörälle Fancy Dress-kilpailusta? Alla vielä tiivistettynä tärkeimmät pointit:
✩ Kilpaillaan Helsinki International Horse Showssa lauantaiaamuna
✩ Ensisijaisesti avoinna Pony Tour-kilpailijoille
✩ Ei erillistä lähtömaksua
✩ Parikilpailu - parin saa valita itse, ilman paria ilmoittautuneet arvotaan pareiksi
✩ Pukukilpailu - puvun saa valmistaa itse tai sen voi lainata HIHS:lta
✩ Voit valita oman tunnusmusiikin suorituksellesi
✩ Esteiden korkeus 90cm
✩ Parin yhteenlaskettu aika ratkaisee voittajan
✩ Arvostelu C - virhepisteet muutetaan sekunneiksi
✩  Palkitaan myös paras asukokonaisuus


Suosittelen suuntaamaan pikapikaa osoitteeseen ticketmaster.fi ja klikkailemaan sieltä ostoskoriin liput Lasten matineaan, tätä näytöstä et halua missata!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti