lauantai 20. lokakuuta 2018

#mylittlepony

Tämän vuoden ehdottomasti panostetuin ja odotetuin ohjelmanumero Helsinki International Horse Showssa oli Lasten matineassa käyty ponien Fancy Dress. Kymmenen toinen toistaan taitavampaa paria kekseliäissä asuissa avasi lauantaiaamun Lasten matinean vauhdilla ja jännittävillä käänteillä. Areenalla nähtiin muunmuassa poliisin ja rosvon hurja takaa-ajo, prinssin ja prinsessan herkkä rakkaustarina ja hurjat lohikäärmeet keijuratsastajineen.

Ne jotka ovat seuranneet meitä Instagramissa eivät ehkä yllättyneet Team Goldin pukuvalinnasta, #mylittlepony kun koristaa melkein jokaista julkaistua kuvaa. Kun puhutaan pukuratsastuksesta ja mahdollisesta nopeus- sekä pukukisan voitosta, mennään me aina kaikki tai ei mitään-motolla mukaan. Niinpä tähänkin luokkaan panostettiin reilusti jo viikkoja ennen H-hetkeä hankkimalla oikeanlaiset rekvisiitat.

Ponien jouhet värjättiin Hestafoton yksisarvisprojektista inspiroituneena värjättiin ponien jouhet ihmisten hiuksille tarkoitetuilla suoraväreillä. Väri kuluu pois jouhista ajan myötä ja ahkerasti pesemällä, mutta eipä se haittaa että ratsastelee muutaman kuukauden My Little Ponylla ihan kotitallillakin. Väriä ei levitetty ihan jouhien juureen asti jottei väriaine olisi kosketuksissa ponien ihon kanssa - ihan vain varmuuden vuoksi. Goldi ja Star oli värjäyssuojineen niin uskomattoman kiltisti koko värjäyksen ajan, ei ihan joka poni hyväksyisi jätesäkeistä rullattuja tuppoja korviensa ympärillä ja jätesäkkihuppua päänsä yli vedettynä.

Pukuihin tuotiin vielä pieni vivahde tähtiponien oikeista nimistä, kun tytöille puettiin tähtiasut prinsessamekkojen päälle. Tähtiasuja metsästettiin kissojen ja koirien kanssa naamiaiskaupoista, mutta lopulta etisimisen ollessa tulokseton, päädyttiin anomaan apua tutulta ompelijalta. Upeat tähtirekvisiitat meille taiteili Johannan Ateljee todella lyhyellä varoitusajalla, kiitos tuhannesti avusta!Lauantaiaamuna Fancy Dress luokan vuoro oli heti ensimmäisenä ohjelmassa. Luokka starttasi yhdeksältä kaikkien pukuparien esittelykierroksella areenalla. Muutaman ponin mielestä pukeutuneet ponit ja ratsastajat oli vähän jännittäviä, mutta kaikenkaikkiaan kaikki ponit käyttäytyivät uskomattoman rohkeasti hieman erikoisessa ohjelmanumerossa.

Nella ja Mila ratsastuvat ponit taitavasti nopealla radalla ylivoimaiselle johtosijalle ja pitivät sen loppuun asti. Niin hauska katsoa kun tytöt saa välillä vähän irrotella ja viilettää radalla ainoana tavoitteenaan päästä mahdollisimman nopeasti maaliin. Ei väliä askelten määrällä, tarkoilla ratsastusteillä tai ponin laukan rytmillä. Ja silti radat näytti niin seesteisiltä ja hallituilta - helppoahan se on kun sen osaa.


Vauhdista ja vaarallisista tilanteista pitää ihan jokainen ja se tuo sopivasti jännitystä areenalle. Me ainakin toivotaan, että tämä luokka järjestettäisiin myös ensi vuonna, ei muuta kuin uusien pukujen suunnitteluun!Kaikki kuvat © Kultahippuja, videon on tehnyt ihana Vilma Töyräs ♥

1 kommentti:

  1. liian ihania! ollaan oman ponin kanssa ihan vaa talli puku ratsastuksen joskus 2v sit pukeuduttu tosin winx club teemalla minö floora ja ponilla pinkki vihreä harja sekä kukkaloimi, nyt kun poni on jo vanha ei olla kisattu vuoteen:( mut ihanat goldi ja star! ja juu ei joka poni halua jätesäkkiä päällensä tai ratsastajalle selässä mekkoa! <3

    VastaaPoista