maanantai 26. maaliskuuta 2018

Edistyksellistä turvateknologiaa

Postaus toteutettu yhteistyössä Back On Track Suomi kanssa. 

Siitä saakka kun viime syksynä hankin itselleni uuden kypärän, olen miettinyt toista kypärää tavallaan kakkoskypäräksi, jota säilyttää kotona esimerkiksi niitä kertoja varten kun käyn vieraalla tallilla ratsastamassa. Mulla on ihan liian monta kertaa unohtunut kypärä tallille kun seuraavana päivänä on ollut menoa toiselle tallille - ei olisi pahitteeksi olla kotona valmiina sellaista kypärää, joka on helppo ottaa mukaan kun käy vierailuilla, kun niitäkin tulee välillä niin extempore yllärinä. Mun mielestä on myös ihan kätevää olla toinen kypärä olemassa varalla, mikäli sitä sattuisi putoamaan hevosen selästä tai muuten vain kolauttamaan kypärän niin, että siitä tulee käyttökelvoton. Mulla ei ainakaan ole aikaa eikä mahdollisuutta vahingon sattuessa ajaa heti hevostarvikeliikkeeseen hakemaan uutta ja ilman kypärää ei paljoa ratsastella.

Saatoitte ehkä huomata jo Ruotsi-postauksessa mun päässä vieraan kypärän. Se ei suinkaan ollut Rositan oma, vaikka hänellä itselläänkin itse asiassa on sama kypärä käytössä, vaan mun uusi Back On Track EQ3-kypärä. Kakkoskypärä on siis saapunut mun varustekaappiin ja pääsi heti tositoimiin ihan vieraalla maalla. Oli turvallinen olo hypätä tuiki tuntemattomien hevosten selkään, kun tiesi, että päätä suojaa yksi markkinoiden turvallisimmista kypäristä.Nykyään kaikilta etenkin kilpakäytössä olevilta kypäriltä vaaditaan VG1-turvaluokitus, mutta sen tärkeän luokituksen lisäksi tämä kypärä on varustettu myös ihan erityisellä turvajärjestelmällä. Oman pääkopan turvallisuutta ei voi koskaan korostaa liikaa, enkä näe mitään syytä olla käyttämättä kypärää. Ei kypäräkään aina ole takuuvarma turva, mutta oikein sovitettuna ja pidettynä se voi onnettomuuden sattuessa pelastaa sun hengen.

Mikä Back On Track EQ3-kypärästä tekee muista kypäristä poikkeavan, on sen patentoitu MIPS-turvajärjestelmä. MIPS, eli Multi-directional Impact Protection System, imitoi ihmisen päässä olevaa suojamekanismia, jossa päähän kohdistuvasta vinosta iskusta aivot voivat liikkua aivo-selkäydinnesteessä vaimentaen iskusta aiheutuvaa voimaa aivoissa. Jos heilahdus kuitenkin on liian voimakas, voi lopputulemana olla jopa vakava aivovamma. Kaikki kypärät on suunniteltu vaimentamaan näitä iskuja ja suojaamaan arvokasta pääkoppaamme parhaimmalla mahdollisella tavalla. MIPS-teknologian kehittäjät ovat vielä edistyksellisemmin kehitelleet kypärään mekanismin, jossa kypärään on integroitu pienikitkainen ylimääräinen kerros. Tämä kerros mukailee päähän kohdistuneen iskun seurauksena aivojen luontaista liikettä ja voi tietyissä tilanteissa ehkäistä vakavankin aivovamman.

Allaolevalla videolla näet, miten MIPS-teknologia kypärässä toimii. (jos video ei toimi, klikkaa tästä)


Uuden EQ3-mallin edeltäjä, EQ2 valittiin vuonna 2014 ruotsin vakuutusyhtiö Folksamin toimesta vuoden turvallisimmaksi kypärämalliksi. Tietysti uusinta mallia on paranneltu entisestään ja sen lisäksi, että se on turvakypärien huipulla, on se myös tyylikkään näköinen. Mä valitsin näistä itselleni tyypillisesti mustan sileäpintaisen kypärän, mutta vaihtoehtoina löytyy myös väreistä sininen ja ruskea sekä pintamateriaalina sileän lisäksi mikromokka. Uutuutena kypärästä on olemassa myös Lynx-malli, jonka niskassa on säätömahdollisuus yksilöllistä istuvuutta varten. Jokaiselle jotakin!

EQ3-kypärä on ihanan kevyt päässä, eikä se hiosta kovemmassakaan treenissä. En tietysti ole vielä päässyt kokeilemaan sitä kesäkuumalla, mutta ainakin reilusti plussan puolella olevassa maneesissa pää pysyi hyvin kuivana vaikka muuten lämmin tulikin. Kypärässä on myös erinomainen istuvuus - se istuu mun päähäni kuin nakutettu ja mun mielestä myös näyttää todella hyvältä. Hieman epäilin ensin kypärän sopivuutta omaan päähäni sen aavistuksen soikean mallin vuoksi, mutta turhaan. Ei lainkaan häpeä mun aiemmalle kypärälle ja pääsee varmasti satunnaiseen käyttöön ihan kotioloissakin – kiva vaihdella välillä kypärää ja saada toinen pesuun ja tuulettumaan!Jos olet aikeissa hankkia uuden kypärän, voin ehdottomasti suositella tämän testaamista. Back On Track on mukana Tampereen Hevoset-messuilla kypäränsä kanssa, käy ihmeessä piipahtamassa osastolla kokeilemassa kypärää ja tutustumassa paikan päällä MIPS-turvajärjestelmän toimintaan. Back On Track EQ3-kypärän löydät messuilla E-hallista osastolta 410!1 kommentti:

  1. Tää kommentti ei liity postaukseen, mut huomasin että oot myymässä noita Goldin PSoS-suitsia. Olin jotenki kuvitella että oot tykänny niistä tosi paljon, kuin nyt myyt ne? 😮

    VastaaPoista