tiistai 3. huhtikuuta 2018

Pääsiäisen teemana kevätsiivous

Me käytiin reilu viikko takaperin vihdoin sovittamassa Goldille uusi satula (tästä lisää myöhemmin), jonka myötä sain pistää vaihtoon kaikki meidän mustat suitset ja hankkia ruskeat moiset tilalle. Tästä suitsien uusimisrumbasta innostuneena pistin sitten aivan täysin ranttaliksi ja päätin samantien uusia koko varustearsenaalin. No en nyt sentään uusia ihan kokonaan, mutta käydä kaapit läpi ja luopua kaikesta turhasta. Mun on jo pitkään pitänyt ottaa itseäni niskasta kiinni ja pistää myyntiin meidän ylimääräisiä käyttöä vailla lojuvia varusteita, mutta aina tuntuu olevan liian kiire - aina kun on tullut suunniteltua että ensi viikonloppuna mä katson ne, on siihen tullut jotain muuta tärkeämpää ja akuutimpaa menoa. Niinpä se on lykkääntynyt ja lykkääntynyt. Nyt pääsiäisen pitkien vapaiden innoittamana sainkin sitten vihdoin otettua härkää sarvista ja aloitin kevyesti tallivintillä sijaitsevan rullakon siivoamisella.


On se vaan kumma miten paljon tavaraa ehtii kertyä muutaman vuoden aikana. Mulle tuli ponin mukana tosi paljon kaikkea ja sitten olen tietysti ehtinyt myös ostaa paljon uutta kivaa. Satulahuopia meillä oli pinossa nopealla laskutoimella noin viisitoista, joista koulusatulassa käytössä vuoroin kaksi ja estesatulassa ehkä kolme. Yksitoista huopaa siis lojuu hyllyssä odottamassa sitä päivää, kun olisi niiden vuoro edustaa. Silti sitä aina vain vaihtaa päittäin ne lempparit, kun yksi on pesussa, on toinen käytössä ja taas toisin päin. Kevätsiivouksessa uuden kodin saa etsiä seitsemän huopaa - täytyy sitä kuitenkin vähän jättää valinnanvaraa jos vaikka joskus villiintyisi.

Loimipuolelta meillä on ollut jo monta loimea jotka on ollut tarkoitus myydä jo siitä asti, kun poni mulle tuli. Ne on loimia, jotka on ihan toimivia, mutta istuvuudeltaan ponille ei niin hyviä. Niiden tilalle on hankittu korvaajat jo aikaa sitten, mutta silti nämä hyllytetyt on jääneet lojumaan varastoon tähän viikonloppuun asti. Kai mussa on jonkinnäköistä hamstraajan vikaa kun luopuminen on niin vaikeaa, vaikka ihan varmasti tiedän ettei niille ole koskaan enää käyttöä. Mutta silti mitä jos...


Sen lisäksi että tyhjensin ahkerasti varastot kaikesta ylimääräisestä, otin myös pesuun paljon likaisia. Olen optimistinen ja uhkarohkeasti pistin pesuun jo meidän paksuimman talliloimen - haluan jo uskoa siihen, että se kevät tekisi tuloaan eikä paksuimmille toppiksille olisi enää käyttöä. Vielä saa muutama toppis odotella tallilla kelien lauhtumista, mutta eiköhän me pian päästä nekin jo siirtämään kesäsäilöön. Otin myös pitkästä aikaa projektiksi pestä kaikki ponin harjat. Homma joka olisi pitänyt hoitaa jo kauan aikaa sitten, mutta nyt on ainakin tähän kevään karvanvaihtorumbaan puhtaat työkalut.

Ihanaa miten pieni siivoaminen voikin saada aikaiseksi niin suuren helpotuksen tunteen. Ei tähän projektiin lopulta uponnut kuin ehkä viisi tuntia yhteensä jaettuna neljälle päivälle ja silti tuntuu että sain ihan hirveästi aikaiseksi! Vielä olisi muutamia tavaroita joista pitäisi osata luopua, mutta ehkä jätän ne vielä odottelemaan varastoon seuraavaa virtapiikkiä.

Kevätaurinko saa ihmeitä aikaan ja nyt on tilaa shoppailla taas viikonlopun messuilta kaikkea ihanaa! ;)

Kuvien © Kiia Kuokka / Tunturiharakka.net ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti