tiistai 19. syyskuuta 2017

Tuplahopeaa

Siinä missä syksyn saapuessa itsellä lähtee käyntiin taas lauantaityövuorot, on kilpaileville luvassa jännittäviä mestaruustaistoja. Kuten viime vuonna, oli Nella ja Goldi tänäkin vuonna henkilökohtaisten aluemestaruuksien lisäksi mukana kilpailemassa Lohjan ratsastajien tiimissä aluejoukkuemestaruudesta.

 Aluejoukkuemestaruudet ratsastettiin toissaviikolla Tammisaaressa. Perinteiseen tapaan sadekeli helli kisapäivänä ja kentän pohja oli raskas, vaikka tällä kertaa kuitenkin onneksi hiekkakenttä edellisvuoden Laakspohjan derby-lillun vastapainoksi. Mestaruus ratkottiin yhdeksän seurajoukkueen kesken, joista kolme palkittiin mitalein. Goldi ja Nella starttasivat joukkueensa ensimmäisinä ja tekivätkin hienosti virhepisteettömän ja nopean radan. Pieni kultainen kiituri suoritti radan jälleen nopeimpana kaikista osallistujista! Harmillisesti LOR:n joukkue nappasi kuitenkin yhden nelosen liikaa ja putosivat sen myötä johtosijoilta hopealle. Joka tapauksessa selkeästi nousujohdanteinen kehityskaari, sillä viime vuonna LOR:n joukkue ratsasti pronssille!


Henkilökohtaiset aluemestaruustaistot käytiin tällä kertaa Riders Innissä Hyvinkäällä. Ponien EsRa:n aluemestaruudesta oli kilpailemassa kolmetoista ratsukkoa, joista Nellan ja Goldin lähtövuoro koitti vasta viimeisenä. Perusradalta kaksikko suoritti jälleen tyylikkäästi nollatuloksen ja saivat jatkaa toiselle kierrokselle. Poni on ollut nyt todella hyvässä vireessä esteillä ja tehnyt todella hienoja hyppyjä ja tasaisia ratoja. Valitettavasti toisella kierroksella poni nappasi kuitenkin mukaansa yhden turhan puomin, joka vei mahdollisuudet voittoon tällä(kin) kertaa. Hopee ei silti oo mikään häpee ja en voisi olla tyytyväisempi näiden mestaruustaistojen tulokseen!

Tottakai joka kerta näihin karkeloihin lähdetään voittamaan, eihän siinä kilpailemisessa muuten mitään järkeä olisikaan. Silti aina pääasiana on siisti ratsastus, hyvä ja tasainen rata ja hyvä mieli kaikille, lopullisesta sijoituksesta viis. Monta kertaa hihkunut onnesta upean tasaisen suorituksen jälkeen vaikka poni olisikin jäänyt sijoilta. Ilo katsella siistiä menoa ja sitä, kun nämä kaksi ovat niin synkassa ja onnellisena radalla - ihan match made in heaven.

Ensi viikonloppuna onkin vuorossa vihdoin Helsinki International Horse Shown viimeiset karsintakilpailut Ypäjä Horse Showssa. Goldi ja Nella hyppäävät lauantaina Pony Tourin 110cm karsintaluokan ja näiden lisäksi myös LOR:n halli-SM joukkueessa sunnutaina 110cm - tyttöjen ihka ensimmäinen SM-osallistuminen, jaiks!! On ehkä turha sanoa, kuinka mua jännittää. Tänä vuonna kaksikko ei vielä ollut valmis ponien SM-taistoon, mutta onhan se hyvä aloittaa "niiden oikeiden" mestaruusmitalien tavoittelu edes jostain jo tässä vaiheessa ;)

Kuvat © Nina Hakkarainen4 kommenttia:

 1. Kuinkas monta ponivuotta nellalla onkaa viä jäljellä? Onko kenties ponien sm kisat tavotteena ensvuonna? Jos kaikki siis menee hyvin :)

  VastaaPoista
 2. Oi,upean ja vauhdikkaan näköistä menoa! Onnea sijoituksista!<3

  VastaaPoista
 3. Ihanaa katseltavaa tuo Nellan ratsastus, ei revi suusta turhaan ja muutenkin kohtelee Goldia kauniisti ❤️

  VastaaPoista
 4. Paljon onnea hienoista tuloksista ja lennokasta menoa tytöille myös tuleviin koitoksiin!

  VastaaPoista