perjantai 15. syyskuuta 2017

Suunta eteen ja ylös

Yksi ensisijaisen tärkeä osa kilpaponin tavoitteellista treeniä on aika-ajoin tarkistuttaa lihasten hyvinvointi hevoshierojalla. Goldin kanssa hierojakäyntejä ei ole kertynyt vielä kovin montaa, sillä en myöskään koe tarpeelliseksi turhaan hierotuttaa ongelmatonta ponia. Tai lähinnä sellainen olo mulla on aikaisemin hieronnoista tullut, kun ei ponilla ole ollut kuin "normaalia treenijumia". Viimeksi poni on hierottu talvella ja tarkoitus oli ottaa sille kevät/kesä- akselille uusi hieronta, mutta aikatauluongelmien takia käynti jäi kuitenkin sopimatta.

Tiistaina saatiin vihdoin ponille hieronta-aika ja se tulikin hyvään saumaan ajatellen kauden päätavoitetta, eli Helsinki International Horse Showta - ehditään vielä hyvin puuttumaan epäkohtiin ja treenaamaan ja vahvistamaan ponia ennen kilpailua. Tallillemme on järjestetty jo muutaman kerran Eerika Törrösen hierontapäivä ja harmillisesti tähän mennessä päivät on sattuneet sen verran huonoon saumaan, etten ole ehtinyt paikanpäälle. Nyt kuitenkin satuin olemaan tiistaina vapaapäivällä ja siten varasinkin myös Goldille paikan hierontaan.
Koska kyseessä oli meille täysin uusi tuttavuus, aloitettiin hierontatuokio luonnollisesti kuulumisilla ja ponin esittelyllä. Kerroin kuluneesta kisa- ja treenikaudesta ja ponin yleisvoinnista ja siitä kuinka mun mielestä ponilla ei varsinaisesti ole ollut mitään suurempia ongelmia. Eerika katsoi vielä ponin liikkeet liinassa kaikissa askellajeissa ja sen perusteella päädyttiin hierontasuunnitelmalla lisäämään ponin liikkuvuutta, elastisuutta ja ryhtiä - sitä mihin me koulutreenilläkin ollaan kuluvan kauden aikana tähdätty. Hierottaessa poni oli hieman tukkoisempi vasemmalta kokonaisuudessaan, joka onkin sen heikompi puoli ollut aina. Muun muassa takaosan liike on vasemmalta puolelta enemmän ylös- kuin eteenpäin ja juoksuttaessa poni on hieman könkkä vasempaan kierrokseen. Poni on myös lihaksistoltaan hieman epätasapainossa etu- ja takaosan välillä; siinä missä takapään lihaksisto on huikeassa kunnossa, ei etuosa tule ihan samalla vauhdilla perässä. Nämä kuitenkin on hyvin pieniä virheitä joita pystyy oikeanlaisella hoidolla ja treenillä parantamaan.

Päätavoite kiiluen silmissä varasin meille vielä uuden hoitoajan muutaman viikkoa ennen H(IHS)-hetkeä. Tänä vuonna tehdään ihan kaikkemme, että varmasti päästäisiin osallistumaan Suomen huikeimpaan hevostapahtumaan. Mitä hoidon ylläpitoon kotipuolessa tulee, jatketaan treeniä samaan tapaan. Allekirjoittanut saa hieman ryhdistäytyä ja vähän useammin raahata niitä keppejä maneesiin, sillä nimenomaan puomitreenillä saadaan vatsalihakset kunnolla töihin ja liikeratoja kasvatettua. Muutoin keskitytään ratsastamaan ponia reippaasti eteen ja ylöspäin ja pääosin avoimemmassa muodossa - ihan niin kuin tähänkin asti.

 Ja loppuun lisää niitä paljon kaivattuja ratsastuskuvia musta ja Goldenista! Kuvista kiitos iki-ihana Eeva Laakso ♥2 kommenttia: