tiistai 25. lokakuuta 2016

Helsinki Horse Show 2016

Vaikka ponin kanssa tilanne HIHS:n suhteen olikin kovin epäonninen ja G sai jäädä viettämään sairaslomapäiviä viikonlopun ajaksi, oli tietysti itse pakko päästä paikalle edes muutamana päivänä. Kun poni ei kilpaillutkaan torstaina ja perjantaina, vaihdoin vapaapäivät työpäiviin ja koitin tahkoa rahaa säästöön eläinlääkärikuluihin menetettyjen roposten tilalle.

HIHS-tunnelmaa pääsin itse fiilistelemään lauantai-illaksi ja lähes koko sunnuntaiksi. Enhän millään voinut jättää GP-, Six Bar-, World Cup- ja Dressage Knock Out-luokkia näkemättä! On aina yhtä jännittävää seurata ison maailman tyylin mukaisia suuria esteluokkia, joissa kilpailevat sen hetkiset lajinsa huiput. Kilpahevoset ovat toinen toistaan upeampia ja on hauska leikitellä ajatuksella, että "toi me hankitaan sit seuraavaks!". Oma ehdoton suosikkini viikonlopulta oli 10-vuotias rautias oldenburg-ruuna Hello Forever. Scott Brash ratsasti ruunan kanssa lauantai-illan kansainvälisessä aikaratsastusluokassa virheettömän radan ja ratsukko vei kärkipaikan reilu sekunnin erolla toiseksi sijoittuneeseen Henrik von Eckermaniin Hermes de Mariposalla! Ratsastus tällä tasolla näyttää niin vaivattomalta ja hevosten hyppykapasiteetti on loputon. Etenkin lauantai-iltana järjestetty Six Bar-kilpailu nostatti kylmiä väreitä ratsukoiden ylittäessä yhä korkeampia ja korkeampia esteitä, vaikka hieman harmittikin että kilpa lopetettiin jo 180cm korkeuteen kahdesta onnistuneesta suorituksesta huolimatta.

HIHS-viikonlopun kouluratsastusluokista oma ehdoton suosikki on Knock Out-luokka. Kahden käsittämättömän taitavan ratsukon synkronoidun suorituksen seuraaminen ja ratsukoiden hassuttelu asustein ja koristein on valloittavaa seurattavaa. Tänä vuonna tosin ratsukoiden panostus pukeutumiseen oli huomattavasti edellisvuosia mitäänsanomattomampi. Muutama ratsukko oli koristellut ratsuaan tai itseään oman maan lipuilla tai lipun väreillä, mutta odotin enemmän. Hauskin asu oli mielestäni Emelie Brolinilla ja Brimanilla joilla molemmilla oli jalassaan todella päheät mätsäävät kultaiset buutsit! Jokainen ratsukko selvitti ohjelmansa hienosti ja hevosista moni olisi kelvannut mukaan matkaan Goldille kaveriksi. Oma ehdoton suosikkini oli kuitenkin upea fwb-tamma New Hill Julitrea. Tässä hevosessa vaan on sitä jotain ja olen ennenkin huokaillut sen perään. Tietysti osansa tekee myös Stella Hagelstamin uskomattoman taitava ja kaunis ratsastus, mutta tamman tavoin liikkuvia hevosia on harvassa!

Sunnuntai-illan kruunasi tietysti viimeisenä ratsastettu FEI World Cup-luokka, josta ei jännitystä puuttunut. Esteitä rytisi alas, ratsastajat ratsastivat ilman jalustimia ja kenkiä lensi jaloista. Uusintakierrokselle selviytyi kaiken kaikkiaan viisitoista ratsukkoa, joiden välillä kamppailu kärkipaikasta kävi kuumana. Jo alkupäässä ratsastanut Mathieu Billot veti kovan pohjan kärkeen, jota moni koitti alittaa tuloksetta. Moni pääsi lähelle, mutta jäivät silti kärkiajasta. Jännittää sai kunnolla siis loppuu asti kun viimeisten joukossa kärkeen kiilasi Romain Duguet aivan mielettömällä radalla - hevoseltakin irtosi kenkä vauhdissa! Fiilis hallissa oli koko uusinnan ajan todella huikea ja kannustushuudot vain kiihtyivät viimeisiä ratsukoita kohden. Kaikki tahtoivat nähdä kunnon kamppailun kärkisijasta ja sitä saimmekin. Kun Meredith Michaels-Beerbaum viimeisenä asteli radalle ja lähti rennolla otteella suorittamaan rataa, ei näyttänyt siltä että nainen ratsastaisi kärkipaikasta kuin vasta viimeisillä esteillä. Yleisökin villiintyi kannustamaan Meredithiä vihellyksin ja hurraahuudoin tämän tullessa viimeiseen kaarteeseen ja sekuntikellon vielä näyttävän hyvin alle Duguetin kärkiajan. Vaikka loppukiri olikin aivan loistava, ei ponnistelut ihan riittäneet ja Michaels-Beerbaum jäi lopulta kahdeksan sadasosaa myös Billotin ajasta sijoittuen kolmanneksi. Kaikenkaikkiaan taas aivan mahtavaa viihdettä ja täytyy kyllä myöntää että saatoin jännityksissäni uusintakierroksella hyppiä katsomossa ratsukoiden tahtiin, heh..!

Kuvia ei kotimaisten ratsastajien "hattuhyllyltä" oikein saanut otettua, joten kamera jäi ihan suosiolla kotiin molempina päivinä. Ehkä ensi kerralla koittaisin päästä hieman paremmille paikoille kameran kera?

HIHS:in Expoon olin kyllä (myös) tänä vuonna hieman pettynyt. Oikeasti hyviä tarjouksia oli melko vähän ja ponille sopivaa tavaraa vaikea löytää. Tämä on ongelma joka toistuu joka messutapahtumassa; Cob-kokoiset tuotteet on kiven alla ja hyvät tarjoukset suunnattu pääosin isoille hevosille. Tähtäimessä Exposta oli ponille uudet treenisuojat, edustusbootsit, uusi kisasetti ja itselleni uudet talvihanskat vanhojen kuluneiden tilalle, ja tietysti lompakko oli avoinna myös heräteostoksille. Meillä alkaa nykyiset arkisuojat olla jo hieman elämää nähneet enkä tiedä kuinka kauan ne enää pysyy kasassa. En edes hakenut mitään erityistä, vaan ihan perus mustia jännesuojia. Noh, turha varmaan sanoa ettei löytynyt. Sen sijaan kyllä löysin itselleni uudet Roecklin vuorilliset talviratsastushanskat. Nämä mulla oli jo viime talvena käytössä, mutta kulutin niitä ratsastuksen lisäksi tallihommia tehdessä, joten uusille oli todella tarvetta. Vanhat voinkin nyt pitää likahommahanskoina!

Poni sai itselleen uudet ihanat LeMieuxin nahkaiset edustusbootsit, joiden koko oli kuin olikin oikea, vaikka ostaessa varmistin että voinko vaihtaa mikäli ne on pienet kun näytti niin minimaalisilta. Vaikea aina muistaa että mun isolla ponilla on oikeasti 00-kaviot. Näihin bootseihin satsasin, vaikkei 36 euroa nyt mikään kova hinta niille olekaan. Pinta on hyvää nahkaa, kannan puolella on vahvikkeena kumia ja sisällä nypykkä vuohiskuoppaan pitämään bootsit paikallaan - tykkään! Ostin myös Reunoksen pisteeltä tytöille uuden Equilinen flättärin edustushuovaksi. Viime vuonna ostamani pinkkikanttinen huopa meni kenttäkisakäyttöön, niin pitihän sitä ostaa neideille myös esteille uusi hieno huopa. Mä tykkään kauheesti näistä Equilinen huovista, ne pysyy käytössä tosi siistinä ja mallikin on musta oikein istuva Goldin selkään.

Bootsit on vielä hieman uutuudenkankeat, mutta eiköhän ne muutaman käyttökerran jälkeen asetu paremmin jalkaan!
 


Olisi kiva erottua joukosta, mutta kun tummansininen vaan sopii ponille niin hyvin...

Kävitkö sä tänä vuonna Helsinki Horse Showssa? Mikä oli sun lemppariohjelmanumero? Entä löysitkö Exposta paljon shoppailtavaa?4 kommenttia:

 1. Lueppa ensimmäinen kappale uudestaan, siellä ehkä huvittavakin kirjoitusvirhe kilpaillutkaan-sanassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ohhoh, johan on päässyt lipsahtamaan 🙈 Kiitos huomautuksesta!

   Poista
 2. onko kuvaa noista bootseista sivulta/takaa? harkinnassa tilata samanlaiset mutta kokoa myös mietin.. minkä kokoiset nuo siis ovat? tuossa kuvassa näyttävät vaan niin pieniltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäsin kuvan tekstiin sivulta :) Takaa en tajunnutkaan ottaa. Nämä on S-kokoa, M-koko olisi ollut kannalta aivan liian korkea ponille.

   Poista