sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Uusia tuulia ja ruusukkeita!

Välissä ehti olla viikonloppu ilman kilpailuita ja tänäkin viikonloppuna oli suunta ainoastaan pieniin 1-tason kilpailuihin Rake-tallilla Jokelassa. Tarkoitus oli hypätä 90cm ja metri, mutta jälkimmäinen luokka peruttiin Nellan ja Goldin ollessa ainoat osallistujat. Metrin olisi tietysti saanut hypätä myös rataharjoitteluna, mutta Nella halusi mielummin kilpailuhenkisenä tyttönä kisata, niin siirrettiin sitten tytöt hyppäämään pitkästä aikaa 80cm lisäksi.

Nyt kun metrin radoilla on saanut tosissaan ratsastaakin, oli hieman pienemmät esteet kivaa vaihtelua ja pystyi enemmän keskittymään tiukempien teiden ratsastamiseen kun ei ollut korkeuden kanssa haasteita.  Kilpailuista verotti varmasti Ypäjän kisat paljon osallistujia ja luokkakoot olivat todella pieniä. 80cm starttasi reilu kymmenen ratsukkoa ja 90cm neljä. Kenttä, jolla kilpailut pidettiin, oli tottakai laakson ison kentän ja Ypäjän maneesien jälkeen kovin pienen ja ahtaan tuntuinen, mutta rata itsessään oli kiva ja etenkin toinen vaihe hyvin toteutettu hyödyntäen nimenomaan kentän pienuutta. Molemmista luokista tytöille napsahti sinivalkoinen ruusuke ja kotiinviemisiksi saatiin sekä Goldille, että Nellan ylläpitoponille kivat uudet huovat (kaksi samanlaista, oli helppo jakaa :D)!

Puhelinkuvista päivän tunnelmia! (oli muuten haaste saada poni poseeraamaan tuossa ruohikolla, olisi kiinnostanut syöminen paljon enemmän...)

Kilpailuista suunta muuttuikin kotimatkalla hieman tutusta poikkeavaksi, sillä Goldi muutti tänään uuteen talliin. Tämä asia on ollut vireillä jo useamman kuukauden, mutta en ole vielä jaksanut/ehtinyt/halunnut asiasta täällä blogin puolella mainita. Uusi talli on hieman toisessa suunnassa kuin vanha kotipaikka, mutta itselleni matkaa tallille kertyi vain neljä kilometriä lisää - edelleen voin siis toteuttaa suunnitelmani kesäaikaan pyöräilystä tallille silloin tällöin! Uusi talli valikoitui aika pitkälti puitteiden perusteella ja olenkin jo jonkun aikaa haaveillut muutosta maneesitallille. Vaikuttava tekijä oli myös hyvät maastoilumahdollisuudet, kokopäivätarhaus ja kuivaheinän mahdollisuus. Hieman jännittää muutto uuteen paikkaan, sillä nyt ollaan oltu niin pienellä ja idyllisellä maalaistallilla, että katsotaan miten kova shokki iso 40 hevosen talli loppujen lopuksi meille landepaukuille oikein on..! Itse ainakin tiedän että viihdyn hyvin isossa porukassa ja tykkään siitä, että tallilla on pääsääntöisesti aina porukkaa kun siellä käy - ja uskon Goldinkin tykkäävän kun ympärillä tapahtuu enemmän, se on niin kovin utelias luonteeltaan että tykkää seurata menoa ja meninikiä!

Goldi on onneksi niin tottunut vierailemaan uusissa paikoissa, ettei se ollut uudelle tallille saapuessa moksiskaan. Toki neiti oli kovin utelias ja ehkä hieman hämmästynyt kun vietiin se tarhaan ja jätettiin sinne. Se oli kuitenkin hyvin rauhallisen oloinen ja tottakai seurattiin tilannetta kamojen purkamisen ja järjestämisen lomassa. Kultainen oli oikein valppaana ja katseli uusia kavereitaan mielenkiinnolla, vaikka myös sen verran ihmeissään että aina kun käytiin lähellä hörisi hieman kummastellen ihan kun kysyäkseen, että mikäs paikka tämä tällainen on?

Luotan poniin ja uskon sen selvinneen oikein kivasti loppuillankin uudessa kodissaan, itse suuntasin illanviettoon perhetutun viisikymppisille. Huomenna suuntaan jo heti aamupäivästä tallille ja ajattelin käydä tutustumassa maneesiin ja lähimaastoihin.


1 kommentti:

  1. Vautsi, todella paljon onnea superhyvistä suorituksista!

    VastaaPoista