maanantai 18. huhtikuuta 2016

Pitkästä aikaa valmennuksesta!

Kun kalenteri on niin täynnä ohjelmaa, että olet viimeksi ollut mukana seuraamassa estevalmennusta reippaasti viime kuun puolella, herää väkisinkin kysymys, että mihin se kaikki vapaa-aika on oikein hävinnyt?

Olen vain viestitse kuullut Johannalta terveisiä, että valmennuksissa on sujunut hyvin ja että neidit on hyppineet jo melko isojakin tehtäviä. Hienoltahan se kuulostaa ja ihan mahtavaa, että kaksikko kehittyy, mutta vaikea se on uskoa ennen kuin itse näkee.

Eilen oli ainoa täydellinen vapaapäiväni muutamaan viikkoon ja tottakai pyhitin aamupäivän Goldin ja Nellan valmennukselle. Tuttuun tapaan ratsukko käppäili taas alkukäynnit matkalla Hakalalle ja me tultiin erikan kanssa autolla perässä suoraan maneesille. Sen verran pidän itsekin vapaata Nellan päivinä, etten tunge tallille ponia hoitamaan, vaan annan Nellan ja Johannan ihan rauhassa touhuta ponin kanssa ennen ja jälkeen valmennusten.Valmennuksen alussa Teppo teetti kaksikolla Goldille (ja varmasti myös ratsastajalle) hankalaa puomiharjoitusta, jossa ympyrällä oli neljä puomia kaarteessa. Goldi ei ollut alkutunnista ihan hereillä ja katsomossa naureskeltiin ponin ihme askellajeille ja hypähdyksille puomien yli. Toistojen jälkeen Nella kuitenkin sai otteen Goldista ja tehtävä lähti sujumaan ihan hyvin.

Lämmittelytehtävät oli kaiken kaikkiaan mielestäni todella mielenkiintoisia tällä kertaa ja puomiharjoituksen jälkeen Teppo ohjasi ratsukon innarijumppasarjalle. Tällekin tehtävälle Goldi oli alkuun liian löysä ja hypyt oli melkoista räpellystä kun ponnistukset ei osuneet lainkaan kohdilleen. Katsottiin Erikan kanssa jo heti maneesiin tullessa, että tämä jumppasarja oli todella kivan näköinen ja siltä se näytti myös Nellan ja Goldin sitä hypätessä - etenkin kun vauhti saatiin oikeaksi.

Tämä oli Goldin mielestä liian matala trippeliksi.

Valmennuksessa tytöt saivat treenata myös tiukempia teitä, jotka on Goldille aina olleet hankalampia helposti pitkäksi venyvän laukan takia. Tälläkin kertaa Goldi jopa kielsi alkuun esteelle, kun vauhtia ei pienen tien takia ollut riittävästi. Uuden yrityksen ja reippaamman tahdin myötä ylittyi este ja muutama muukin pienen radan muodossa. Meno oli rataa ratsastettaessa todella sujuvaa ja täytyy kyllä taas kerran sanoa, miten kiva näitä kahta on katsella kun tekevät tosissaan. Tietysti nyt estekorkeuksien pikkuhiljaa noustessa huomaa sen, että Nella joutuu jo tekemään selässä enemmän työtä sujuvuuden eteen. Enää ei voi vain matkustaa ponin kyydissä ja ohjata, vaan nyt täytyy jo ratsastaa eteen ja tosissaan huomioida etäisyyksiä ja teitä.

Loppuun Teppo pisti tytöt tulemaan vielä kolmen esteen linjaa, jossa ensimmäinen oli liki maahan kaivettu, toinen lopuksi jopa 110cm korkea okseri ja kolmas kapea pysty, tämäkin kevyesti metrin korkuinen. Ensimmäiselle esteelle hitaasti, toiselle reippaammin ja sujuva vauhti kolmannelle. Ensimmäisellä kerralla sujuvuus viimeiselle esteelle ei ollut niin hyvää kuin olisi voinut olla, mutta Nella korjasi tilanteen toisella kerralla ja Goldi väläytteli mielettömiä hyppyjä!

Teppokin tokaisi, että ensi kaudella sitten GP:tä.... No jos nyt katsotaan sitä sitten kunhan nähdään miten tämä kausi lähtee sujumaan, heh.......

110cm okseri! (huomatkaa ilmavara!)

9 kommenttia:

 1. Vitsi miten hienosti Nella ja Goldi menee, ei se GP enää kaukanakaan ole!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se kaukana, mutta ei vielä ihan lähisuunnitelmissa! :D

   Poista
 2. Wautsi! Niin kivan näköistä :)

  VastaaPoista
 3. Oi vitsit toi viimene kuva❤ kyllä goldi on hieno poni!

  VastaaPoista