sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Messu- ja aluevalmennusviikonloppu

Lähes viikon kestänyt radiohiljaisuus vihdoin ohi! Kulunut viikko on tuntunut ihan hirvittävän pitkältä ja uupumus on sen mukainen. Vauhtia on riittänyt sekä töissä, että vapaa-ajalla. Kotona on ehtinyt juuri ja juuri nukkua.

Alkuviikosta poni sai pitää muutaman kevyemmän päivän, keskiviikkona ja torstaina käytiin kentällä tekemässä kunnon koulutreenit. Poni oli keskiviikkona tahmeahko, kun taas torstaina se liikkui todella nätisti ja rentona eteen. Tehtiin paljon taivutteluja molempina päivinä, keskiviikkona enemmän laukkaa, kun taas tortsina enemmän ravityöskentelyä. Perjantaina käytiin kävelemässä, sillä tahdoin kerätä ponille varastoon vähän virtaa viikonlopun aluevalmennuksiin.

Lauantaina olin itse töissä messuilla edustamassa meidän firmaa, enkä sen takia päässyt katsomaan valmennusta. Poni oli kuulemma ollut tahmea ja hidas, mitä se usein onkin kun tehdään paljon puomityöskentelyä. Johannan mielestä loppua kohden meno oli kuitenkin parantunut ja yleiskuva valmennuksesta ihan positiivinen. Nella oli ollut asiasta eri mieltä, mutta onneksi tänään valmennus sujui sitten taas paremmin. Pääsin itsekin paikalle pyörähtämään ennen Helsinki Horse Fairiin suuntaamista ja katsomosta nähden meno oli oikein sujuvaa ja tasaista. Tänään ponit ja tytöt pääsivät jo hyppäämään enemmän ja Goldin kanssa sen näkee työmotivaatiossa heti - se oli huomattavasti virkeämpi.

Valmennuksen jälkeen ajoin tallin kautta ja koukkasin Julian matkaan ja lähdettiin ajelemaan kohti Pasilaa. Taidettiin olla alkuperäisestä suunnitelmassa tunnin verran myöhäässä ja asteltiin messarin ovista sisään kahdentoista aikoihin.

Messukeskuksessa oli samanaikaisesti vaikka kuinka monet eri messut, joista kaikissa oli tarkoitus käydä pyörähtämässä. True heppatyttöinä käytiin tietysti ensin tekemässä pikakatsaus hevospuolelle. Käveltiin lähinnä messualue läpi ja kartoitettiin mitä kojuja mistäkin löytyy. Mielestäni messualue oli aavistuksen verran sekava ja melko valju. Messuhallit ovat kuitenkin melko suuria, eikä mukana olleet yritykset mielestäni käyttäneet riittävästi hyödyksi itsensä mainostamista suuremmilla ja korkeammilla mainoksilla - moni yritys jäi myös ihan pimentoon, enkä vieläkään tiedä missä kaikissa vierailin, kun mitään kunnollisia kylttejä ei ollut. Tältä kierrokselta ei sen kummemmin jäänyt mitään käteen, vaan jatkettiin suoraan matkaa Go expon puolelle. Go expossa törmättiinkin muutamaan ystävään ja jatkettiin takaisin hevospuolelle tarkastamaan varsinainen messutarjonta.


Kovin paljoa ei Horse Fairista mukaani tarttunut, eikä mitään sen kummempia messutarjouksia sattunut silmään. Kävin kuitenkin muun muassa Reunoksen pisteellä ihailemassa Equilinen satulahuopia ja Ridmerin ständillä hipelöimässä PS of Swedenin ihanaakin ihanampia timanttiotsapantoja. Näistä en kuitenkaan raaskinut meille mitään ostaa, kun huopia löytyy jo tähän tarpeeseen ihan riittävästi ja PS of Swedenin otsapannoilla on sen verran hintaa, että en toistaiseksi viitsinyt sellaiseen sijoittaa (messutarjouskin oli vain viisi euroa vähemmän kuin pannan normaalihinta).

Mitä mukaan sitten tarttui? Olin itsekin hieman pettynyt siihen, etten juurikaan päässyt tuhlaamaan messuille varaamiani rahoja ja kotiinviemisiksi löysin ainoastaan kolme tuotetta!


Julia on pitkään puhunut mulle Magic Brushin ihanuudesta ja tehokkuudesta ja nyt kun törmäsin Horse & Riderin standilla aivan ihanaan melonin väriseen harjaan messualennuksella, päätin lisätä yhden Magic Brushin meidän harjapakkiimme. Harjan lisäksi ostin ponille kilpailunumeron, joka on koristeltu ihanin vaaleanpunaisin timantein sekä aivan ihanat mustat Roecklin Madrid-ratsastushanskat. Olen melkoinen hanskafriikki ja olin näiden istuvuutta ihastellut jo HIHS:ssä, enkä voinut sitten vastustaa kiusausta kun taas törmäsin niihin Manskin ständillä. Melko hintsuksi jäi meidän messushoppailut, mutta toivotaan parempaa ostosonnea Tampereen Hevosmessuille! Nyt mun budjetti on sinne aikaisempaa suurempi..

Kurkattiin tottakai myös muutama messuesitys ja satuttiin sopivasti paikalle poliisien ja julkkisten jalkapallopelin aikaan. Peli oli alkuun hyvinkin rauhallista, mutta loppua kohden hevosetkin selvästi innostuivat pelistä ja saatiin lisää vauhtia menemiseen. Siinä pelin temmellyksessä sattui kuitenkin  aivan todella ikävä onnettomuus pallon ajautuessa Palaad-poliisihevosen jalkoihin ja mahan alle niin, että pallo puhkesi ja hevonen kaatui kyljelleen julkkisratsastajansa päälle. Ratsastaja kuljetettiin sairaalaan jatkotutkimuksiin, mutta ilmeisesti suuremmilta vahingoilta vältyttiin. Mitään kunnollista tiedotusta tapahtuneesta ei vielä ole tullut, mutta toivon todella, että ratsastaja selvisi vain muutamalla mustelmalla tai korkeintaan lihasrevähdyksellä. Poliisihevoset ovat niin valtavan kokoisia, että siinä ei paljoa naurata kun sellainen rojahtaa päälle.

Sillä aikaa kun ratsastusareenalle kasattiin esteitä tulevaa 130cm-luokkaa varten, käytiin vielä tarkastamassa muutama ständi ja syömässä (Hesburgerissa, nam). Seurattiin koko 130cm luokka yläkatsomosta, josta näki kivasti koko kentän. Reilusti yli metrin kokoiset esteet näytti yläilmoista katsottuna valtavan pieniltä, vaikka todellisuudessa mua alkaisi varmaan huimaamaan niiden koko. Harmittavan monella jäi leikki jo puolitiehen hevosten kieltäessä erinäisille esteille. Etenkin tuomaripöydän edessä ollut sarjan A-osa tuntui muutamalle ratsulle hurjan pelottavalta.


Kilpailuluokan jälkeen käytiin vielä pyörähtämässä Kuva&kamera-messuilla ja kierrettiin vielä viimeiset puljut hevospuolella ennen kotiin suuntaamista.

Kävin vielä tallilla siivoamassa ponin karsinan ja viemässä molemmat ponit sisälle iltaa varten. Goldi tulikin jo kiitollisena portille vastaan, vaikka kello oli vasta kuusi. Taisi hetkeä aikaisemmin alkanut lumi(räntä)sade inhottaa neiti hienohelmaa ja olihan päiväheinistäkin kulunut jo liki ikuisuus. Pieni neiti keltainen kameleontti jäi tyytyväisenä kuivaan ja puhtaaseen karsinaan mutustelemaan heiniään. Kameleontti siksi, että se on taas alkanut vaihtaa väriään. Kesä on selvästi tulossa!

Kävittekö te messuilla? Löytyikö jotain kivaa ostettavaa?

7 kommenttia:

 1. Olin myös tänään ja toivon minäkin ettei ratsastajalle (tai hepalle) sen suurempia seurauksia tästä tullut :/ Noit hanskoja hypistelin kanssa, mutta parit käyttökelpoiset Roecklit omaavina päätin käyttää rahani aivan ihanan lämpimään fleece-takkiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hepalle tehtiin jo paikan päällä eläinlääkärin tarkastus ja oli aivan kunnossa :) Mullakin on yhdet Roecklit ja myös käyttämättömät KL:lät, muttakun en voinut vastustaa.... hehe :D

   Poista
 2. Anonyymi7/3/16 07:24

  Suosittelen noita ps otsapantoja! On hintansa arvoisija!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy varmaan pistää jossain vaiheessa tilausta nettikaupan kautta sitten ;)

   Poista
 3. Itse en ollut messuilla, menen sitten tampereen hevosmessuille tuhlaamaan ;) Ne ovatkin muodostuneet ihan perinteeksi, olisiko tämä kuudes vai seitsemäs kerta putkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en usko että menetit mitään vaikket tänne tullut :D

   Oho, ootpas jaksanut käydä! Mä olen nyt vasta taas löytänyt itseni näille heppamessuille ja muihinkin tapahtumiin. Ootko minä päivänä menossa messuille? :)

   Poista
  2. Joo, ne on ihan kevään kohokohta ja nytkin odotan niitä niin innolla! Onko parempaa tapahtumaa varustefriikille heppatytölle, ei ole! :D

   Mennään lauantaina, Anniinan kanssa. Silloin on irlannincobien sekä friisiläisten rotuesittelyt, onhan ne nähtävä ;) molempina päivinä olis kiva käydä, mutta tuskin saan molempia päiviä vapaaksi ja on sitä viikonloppua kiva kotonakin viettää.

   Poista