keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Riders Inn Season Opening

Kisapäivä alkoi onneksi 70-90cm seuraluokilla, joten meidän koitoksemme ajoittui vasta iltapäivään. Välillä on kiva käydä kisaamassa niin, ettei tallilla tarvitse olla kukonlaulun aikaan valmistelemassa ponia, vaan voi heräillä ihan kaikessa rauhassa ja suunnata tallille levänneenä. Mukavaa vaihtelua niille aamuneljän herätyksille (joita on aivan varmasti tämä kausi vielä pulloillaan)!

Kuten monella muullakin, on myös meidän neidillä ollut hieman kevättä rinnassa ja se oli jopa piinallisen keikistelevä kisapaikalla. Helposti mua ei ala hävettämään, mutta Goldin keimaillessa ja pysähdellessä käsihevosalueella häntäänsä nostellen alkoi mullakin jo vähän posket punoittaa. Se ei myöskään ollut ensimmäisen luokan verryttelyssä kaikista viehättävimmillään vinkuessaan ja osoittaessaan mieltään Nellan pohjeavuille. Goldi ei ollut selkäänkään tuntunut ihan normaalilta ja sillä oli aivan kummallinen imu esteillä oikeaan, joka jatkui myös radalla. Ponilla oli kova draivi päällä ja se mennä viiletti kuin viimeistä päivää. Sain liven kautta rataa seuranneelta Erikalta viestiä radan jälkeen, että "Oliko vähän vahva? Näytti siltä et ei välittäny tuon taivaallista nellasta." ja pari tippasilmäistä naurusmailia. No olihan se, kun halusi mielummin koittaa keilata esteet Nellan oikealla polvella kuin hypätä puhtaasti yli. Pientä ohjaustehosteiden toimimattomuutta lukuunottamatta rata oli kuitenkin kaikin puolin oikein hyvä.

 Ensimmäisen radan epäonnistumiset on aivan uskomattoman hyvä sisuunnuttaja meidän poniratsastajalle ja seuraavaan verkkaan mentiinkin ihan eri asenteella. Sovittiin, että esteet on hyvä ylittää mielummin sitten vaikka hieman liikaa vasemmalta, kuin keilata oikealta - ja piruvie Nellahan piti päänsä. Poni ja tyttö suorittivat kauden ensimmäisen 110-luokkansa aivan huikealla radalla! Kyllä sitä tuli haukottua happea muutaman hypyn kohdalla kun poni harppasi esteen yli. Kuten joku rataa somessa jälkeenpäin kommentoikin, ei mennyt rimoja hipoen ja esteille jäi paaaljon ilmavaraa. ;) Loistava rata vei johtosijoille pitkäksi aikaa ja vasta luokan viimeisistä osallistujista löytyi vastustaja meidän tehotytöille. Täten lopputulema oli loistava toinen sija ja kausi ihan virallisesti startattu.



Tuleva kausi pitää sisällään aivan järkyttävän paljon hevosaiheisia menoja, joihin sisältyy sekä jo viime kaudella tutuksi tulleita reissuja, myös ihan uusia juttuja! Seuraavana me osallistutaan Goldin kanssa Helsinki Horse Fairin messuille. Meitä voi tulla moikkaamaan Suomen New Forest-poniyhdistyksen ständille sunnuntaina. Paikalla on iso osa Team Goldia; allekirjoittanut, poni, kisaaja ja tärkeimmät huoltojoukot. Olemme paikalla aina messun aukeamisesta sulkemiseen ja meitä saa tulla jututtamaan niin poni- kuin muissakin asioissa ja tietysti antamaan rapsutukset Goldille! 








Kuvat © Elli Heimonen

2 kommenttia:

  1. Waude! On tuo Goldi kyllä aivan järjettömän upea poni! Onnea koko tiimille! :)

    VastaaPoista