keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Helsinki Pony Event

Viikonloppuna vietettiin Helsinki Pony & Young Riders Eventin kymmenvuotisjuhlia. Kilpailut järjestettiin perinteisesti Helsingissä Laakson ratsastusstadionin isolla kentällä. Helsinki Pony Eventissä järjestettiin luokkia aluetasolta kansalliselle tasolle; muun muassa Evidensia Pikkuponi- ja Ponicup, Pikkuponi GP ja Poni GP. 

Ollaan kevään aikana mietitty mahdollisuutta osallistua Ponicupiin tällä kaudella ja kun osakilpailuja järjestetään myös metrin tasolla, päätettiin tottakai lähteä kokeilemaan miltä Ponicup maistuu. Koska meidän tehotiimi on vasta siirtynyt tällä kaudella kilpailemaan metriä, ei pidetä tavoitteita liian korkealla, vaikka tottakai tavoitteita on hyvä asettaa. Nyt alkukaudesta kuitenkin makustellaan pääosin näitä metrin luokkia, katsotaan miten treenit ja kisat sujuu ja edetään sitten sen mukaan. Ponicupin finaalikin on tottakai loppukesän haaveena, mutta se edellyttäisi edeltävältä kaudelta sujuvia ja puhtaita metrin ja kympin ratoja ja onnistuneita osakilpailusuorituksia, sillä finaali ratsastetaan 115-korkeudella. Treeneissähän tytöt ovat menneet helposti kympin ja viidentoista tehtäviä, mutta kotitreenit on aina eri asia kun kisatilanne ja koska poni on vielä nuori, ei haluta kiirehtiä ja ahmaista liian isoa palasta kerralla.

Viime viikon lauantaille mulle sattui harmillisesti työvuoro, jota en voinut enää siirtääkään ja täten jouduin jälleen jännittämään tehotyttöjen ratoja ruudun välityksellä. Onneksi on Equipe Online ja ihanat Team Goldilaiset, jotka pitävät töissä raatavan ponimamman ajantasalla.

Nella ja Goldi osallistuivat lämmittelynä 90cm luokkaan ja Ponicupin ensimmäiseen osakilpailuun meidän osaltamme. Aurinko ei juuri hellinyt kilpailijoita, mutta onneksi ne kaikista pahimmat monsuunisateet joita oltiin povailtu lauantaille väistyivät viime hetkellä.
Ysikymppi alkoi todella sujuvan näköisesti ja poni oli virkeän oloinen. Se kuitenkin tuli kolmannelle esteelle vailla kunnollista ponnistuspaikkaa ja räsäytti käytännössä suoraan esteen läpi. Nyt täytyy kyllä taas kehua ponia, on s evaan mieletön! Goldi nimittäin jatkoi tästä läpimenosta huolimatta täysin sujuvasti seuraavalle esteelle ja suoritti koko loppuradan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Tietysti tästä sujuvuudesta myös isot pointsit Nellalle, että keräsi itsensä ja ponin samantien virheen jälkeen ja jatkoi itsekin selässä kuin ei mitään. Tiedän että on poneja, jotka olisivat ottaneet kyseisestä virheestä itseensä ja säheltäneet loppuradankin ihan täysin. Lopullinen sijoitus neideillä tässä luokassa oli 16.

Evidensia Ponicupin osakilpailu HePessä ratsastettiin metrin korkeudella ja arvosteluna oli tyyliarvostelu. Tämä oli meille oikeastaan nappiluokka etenkin sen kannalta, että tähänkin mennessä ollaan metrit ratsastettu siististi ja puhtaasti, eikä suoranaisesti tavoiteltu aikaa ja voittoa. Kaiken lisäksi Nella on poniratsastajana ehdottomasti tyylillisesti parhaasta päästä. Tyttö ratsastaa hiljaa ja nätisti, eikä revi ponia tiukoissa paikoissa suusta ja ymmärtää myös tehneensä itse välillä virhearviointeja - reilu ratsastaja rehelliselle ponille.

Itse rata sujui tytöiltä todella hienosti ja vaivattomasti. Jopa edellisessä luokassa haasteita aiheuttanut kolmoseste ylittyi nyt ilman ongelmia. Maaliin kaksikko tuli hienosti nollaradalla ja niin hienoin pistein, että tästä luokasta napsahti voitto! Arvostelupapereissa oli muun muassa seuraavia huomioita: "Hyvä onnistunut suoritus. Ratsastajalla erinomainen esteistunta.", "Hienoa katsottavaa", "Mukavaa etenemistä" ja "Hieno poni!". Miinuksia pisteistä kaksikolle tuli pääosin vain ensimmäisen ja toisen esteen välissä tulleesta vastalaukasta ja pienestä rytmin kadottamisesta. Kokonaispisteet 16,8/20.

Ensimmäinen Ponicupin osakilpailu neitien osalta meni siis täysin nappiin ja tästä on enemmän kuin hyvä lähteä jatkamaan tahkoamista kohti mahdollista finaalia! Ponicupin voitosta on mukana kilpailemassa ne ratsukot, joilla on neljästä osakilpailusta ja finaalista saavutettu eniten pisteitä yhteensä ja sijoittuakseen on vähintään yhden näistä osakipailuista arvostelu oltava taitoarvostelu. Ponicupissa sijoittuminen (pl voitto) ei edellytä osallistumista neljään osakilpailuun. 

Kuvia kisoista on tulossa kunhan niitä saadaan!


3 kommenttia:

 1. Jeeeee, hyvä tytöt!

  Yllättävän tasainen kuva videossa jos muistelen kuinka kylmyyskuoleman partaalla ja jännittynyt olin. XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kuva on vakaa mut kuvaajan ruman kielenkäytön takia piti sensuroida äänet ja laittaa musiikki päälle XD

   Poista
  2. Ai hups, tais siellä ton 90cm kolmosen vuoksi lentää joku ärräpää.. XD

   Poista