sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Esteponi, kenttäponi... vaiko sittenkin kouluponi?

Se oli itseasiassa jo aikaa ennen kun ostin Goldin, silloin kun vielä leikittelin ajatuksella, että mitä jos ostaisinkin ponin. Silloin tuli juteltua myös ystäväni Pepin kanssa ajatuksesta ja samalla kun tämä puolsi ideaa ponin ostosta, sain tarjouksen, johon tartuin heti kun ponin ostoon päädyin. Peppi nimittäin tietää etten ole itse mikään innokkain kisaaja ja tarjoutui itse viemään Goldin silloin tällöin kokeilemaan onneaan kouluaitojen sisäpuolella. Olenkin tänne aikaisemmin kirjoittanut siitä, kun Peppi on käynyt Goldilla tuuppailemassa ja testailemassa, miten koulukiemurat ponilta sujuu.

Toki itsekin tuuppailen ponilla harva se päivä, mutta en koe olevani lähellekään niin taitava ratsastaja vielä että kehtaisin mennä valkoisten aitojen sisäpuolelle toheloimaan jonkun kouluratsastukselle elämänsä omistaneen tuomarin silmien alle.
Lauantaina, eli eilen, koittikin se päivä kun Goldi asteli ihan aikuisten oikeasti kouluaitojen sisäpuolelle Peppi kuskinaan ImRan järjestämissä 1-tason koulukilpailuissa Provincia-tallilla. Poni on käynyt kouluradalla kääntymässä muutaman kerran aikaisemmin, mutta kenttäkisojen kouluosuutta lukuunottamatta on edellisestä kerrasta päässyt kulumaan jo reipas vuosi. Tiesimme, että Goldi on osaamistasoltaan jo heittämällä helpon B:n luokassa, mutta koska kyseessä oli Pepin neljäs kerta ponin selässä päätettiin aloittaa iisisti helpolla C:llä ennen helpon B:n rataa.Päivä alkoi jo todella lämpöisenä ja lämpötila sen kun nousi päivän edetessä. Kisat pidettiin maneesissa, joten päätettiin, että mahdollisuuksien mukaan verkataan ulkona tai vaihtoehtoisesti vain lyhyt ja ytimekäs herättelevä verkka maneesissa. Jälkimmäinen oli paikan päällä katsottaessa fiksuin vaihtoehto, sillä ulkoilman lämpötilakin hipoi jo auringossa liki hellelukemia. Poni näytti ja kuulemma tuntui helpon C:n verkassa todella hyvältä ja reippaalta ja sitä se oli myös radalla. Koko rata oli oikeastaan todella hyvä, tasainen ja siisti. Siirtymät olisivat kaivanneet hieman lisää täsmällisyyttä ja poni hieman lisää energiaa vielä liikkeisiin, mutta eipä sitä voi valittaa, kun prosentteja tuli 67,727 ja tällä tuloksella luokkavoitto!

Voittajat ♥


Helppoon B:hen Peppi teki Goldin kanssa lähinnä herättelevän verkan, sillä maneesissa alkoi lämpötila lähennellä varmasti jo neljääkymmentä ja ilma oli todella painostavaa ja kosteaa. Kultainen kun ei tunnetusti ole aina virkeimmillään kouluradalla ei tahdottu kuluttaa sen viimeisiä menohaluja verryttelyyn. Katseltiin katsomosta kun Goldi nuokkui maneesin toisessa päässä odottaessaan omaa vuoroaan ja mietittiin, että näinköhän se vielä jaksaa liikkua radalle päästessään. Kun vuoro siirtyä radalle koitti, lähti Goldi nätisti liikkeelle, mutta siitä huomasi, että viimeisiä mehuja puristeltiin jo. Se kyllä suoritti pyydetyn mukisematta ja ratsukon rata olikin kokonaisuudessaan edellisen tavoin nätisti ratsastettu, mutta Goldi oli huomattavasti edeltävää luokkaa löysemmän ja tahmeamman näköinen. Tälle radalle saatiin myös se kohuttu kakka kesken käynnin! Onneksi sentään käynnissä, sillä ravista poni olisi hidastanut käyntiin, mutta käynti on vielä ylläpidettävissä vaikka hätä yllättäisikin. Prosentteja tästä Helpon B:n KN Specialista ratsukko sai 61.2, eli eipä sekään ihan musertavan huonosti mennyt, vaikkei poni enää jaksanutkaan täysillä. Pitkään roikuttiin kolmantena sijoittuneena, mutta lopullinen tulos oli 10.Ensi kerralla tähdätään suoraan helpon B:n luokkaan, nyt kun C on kokeiltu ja todettu kaksikolle lasten leikiksi ja B:kin sujui niin hyvin ponin väsymyksestä huolimatta! Edelleenkin pääpaino on tottakai esteissä ja mahdollisesti siinä kentässä, mutta eipä se kouluponin osa-aikatyökään olisi Goldille mikään hullumpi pesti. Makustellaan ja katsellaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan, ei sitä koskaan tiedä jos vaikka allekirjoittanut vielä innostuisi lähtemään ensimmäistä kertaa kouluaitojen sisäpuolelle ;)


Postauksen kuvista kiitos Kiia Kuokka / tunturiharakka.net

Alla vielä videot molemmista radoista (linkki videoon)


Mitäs pidätte pikku kultaisesta kouluradalla? Olisiko Goldista kouluponiksi?
Mun mielestäni se ainakin oli niiiiiin hieno ♥

4 kommenttia:

 1. Huhhuh mitkä prossat helposta C:stä! Eikä toi beekään huonosti mennyt, hyvä Goldi ja Peppi! Ehdottomasti Goldista on myös kouluradoille, omistat monitoimiponin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä prosentteja itse kukin ihmetteli, Peppikin teki oman henkilökohtaisen prosenttiennätyksensä!

   Poista
 2. Ehdottomasti Goldista on myös kouluponiksi, ainakin näiden ratojen perusteella! :) Sulla on niin sievä poni❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista, täytyy kyllä vakavasti harkita sitä sivu-uraa kouluponina :)

   Poista