sunnuntai 27. elokuuta 2017

Koeajossa uudet suitset


Kesän alussa tein vihdoin pitkään haaveilemastani varustehankinnasta totta, kun eteeni sattui uskomattoman hyvä tarjous unelmieni suitsista. Myönnän olevani tietynasteinen varusteratsastaja ja ennen kaikkea tahdon hankkia Goldille parhaat mahdolliset välineet sekä treeniin että kilpailuihin. Vaikka monesti huippubrändien tuotteista löytyykin halvempia kopioita, tahdon myös tukea osaltani varusteiden alkuperäisiä kehittäjiä ja onhan niissä myös ihan selkeä ulkonäöllinen ja laadullinen ero. Hyvää harvemmin saa kovin halvalla, vaikka toki poikkeuksiakin löytyy.

Nykyään Goldilla siis löytyy varustevalikoimastaan PS of Sweden High jump revolution-suitset. Suitset ostin alunperin enemmän edustuskäyttöön, mutta pikkuhiljaa ne on kuitenkin jääneet ihan arkikäyttöön, sillä ratsastuskokemus on näiden kanssa täysin uudenlainen!

High jump revolution-suitset on suunniteltu erityisesti ehkäisemään suun sisäisiä poski- ja limakalvovaurioita, mutta myös helpottamaan ylimääräistä paineen tunnetta päässä. Anatomisesti suunniteltujen suitsien turpahihnan ylempi osa kiinnittyy tavallista ylemmäksi heti poskiluun eteen ja alempi osa kuolaimen etupuolelle, jättäen näin koko hammasloman ja ensimmäiseet poskihampaat vapaaksi. Suitsissa on myös tavallista leveämpi viuhkamainen niskaosa lievittämään paineen tunnetta herkässä niskassa. 


En ole ennen oikein ymmärtänyt tätä suitsihifistelyä ja ollut pikemminkin sitä mieltä, että suitset kuin suitset kunhan ne näyttää kivalta ja on ponille sopivan kokoiset. Vaikka en ole koskaan pitänyt Goldia mitenkään erityisen herkkiksenä, huomasi muutoksen ponissa kuitenkin heti. Tietysti olin alkuun skeptinen ja ajattelin, että kuvittelen vain eron tuntumassa ja oikeasti suitset on ihan niin kuin mitkä tahansa muut suitset. Kun dressagemasterimme Sinna kuitenkin nousi ensimmäistä kertaa uusien suitsien kanssa selkään, varmistuin siitä että nämä ovat juuri oikeat suitset ponille.

Goldi on ollut edestä hieman epätasainen ja sen on ollut vaikea tyytyä tasaiseen tuntumaan. Nyt uusien suitsien kanssa se on huomattavasti rauhallisempi ja uskaltaisin jopa väittää että se hakeutuu nopeammin tuntumalle. Tietysti myös koko kuluneen vuoden aikana tehty tavoitteellinen ja systemaattinen treeni vaikuttaa positiivisesti asiaan, mutta kun päävehkeet vaihdettiin oli muutos niin välitön, ettei se voi johtua muusta kuin suitsista.

Ja onhan nämä suitset todistetun käytännön hyödyn lisäksi aivan super hyvän näköiset ponin päässä! Plussaa valmistajalle suitsien muokattavuudesta, sillä vaihtoehtoja otsapannan ja turpahihnan laatan suhteen on useita. Tällä hetkellä suitsissa on turpahihnassa lampaankarvainen laatta ja normitreenissä toistaiseksi pidetään perinteinen koristeeton PSoS-otsapanta. Kilpailuihin on helppo vaihtaa nepparikiinnityksen ansiosta swarovskikristallinen edustusotsapanta! Haaveissa on vielä swarovksikristallinen turpahihnan laatta, saa nähdä milloin raaskin sellaisen hankkia...

Postauksen kuvat © Eeva Laakso

4 kommenttia:

  1. Saisiko susta ja siitä sinnasta ratsastus kuvia blogiin? :-)

    VastaaPoista
  2. Sinnasta en lupaa mitään, mutta mun ratsastuskuvia on tulossa toivottavasti torstain jälkeen :) aika huonosti on ollut kuvaajia mukana tallilla kuvailemassa mun ratsastusta, toivottavasti asiaan tulee pian muutos!

    VastaaPoista
  3. Tarkotatko sinna pohjaa

    VastaaPoista