keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Kemiö Jumping

Kun minä olen viettänyt pennuntuoksuista viikonloppua kotona, kävi Nella ja Goldi pyörähtämässä Kemiössä kisareissulla. Hieman pohdin josko olisin itsekin lähtenyt käymään sunnuntaina paikan päällä, mutta pentua en heti kehdannut ottaa uudestaan pitkälle automatkalle ja A oli viikonlopun iltavuoroissa, joten sain jäädä kotiin pentuvahdiksi.

© Mari Soiniitty

Tytöillä oli edessä melko rankka viikonloppu, sillä lauantaina kaksikko hyppäsi kaksi metrin luokkaa, joista toinen ponicupin osakilpailu ja toinen derby ja sunnuntaina vielä ponicupin metrikymppi.

Goldi on tunnetusti, ja kuten varmasti poni muukin poni ja hevonen, helteellä huomattavasti löysempi ja väsyy nopeammin. Lauantaina se kuitenkin suoritti tasaisen varmasti molemmat luokat, napaten jälleen kerran Nellan kanssa ponicupin taitoarvosteluluokasta sinivalkoisen ruusukkeen. Derbyn rata oli kaksikon ensimmäinen lajiaan ja ainakn ratapiirros näytti omaan silmään jo jännittävältä. Rata oli kuulemma muuten hyvä ja sujuva, mutta kolmostestettä koristi muutama valkoinen kaari, joita Goldi oli päättänyt jännittää ja otti kiellon. Hieman ihmetyttää neidin yhtäkkinen kieltäminen esteelle, joka käytännössä oli kuitenkin ihan perus pysty. Liekö sitten viikon takainen maastoestetreeni saanut ponin hieman varuilleen.. Hmm? Kiellon lisäksi yksi puomi kolahti alas ja lopullinen sijoitus 14/34. Ei siis ihan huonosti ensimmäiseksi derbyluokaksi!

© Mari Soiniitty
© Mari Soiniitty

Kisamatkalaiset jäivät lauantai-sunnuntai väliseksi yöksi Kemiöön, jotta poni saisi levätä yön kunnolla ennen sunnuntain luokkaa. Kuten edellisenkin kerran, lähdettiin metrikympistä hakemaan ainoastaan puhdasta rataa. Näitä kun ei vielä ole alla kuin yksi, on turha lähteä heti haukkaamaan liian suurta palaa ja ahnehtia mahdollisesti kehityksen kustannuksella. Kuuma ilma verotti kuitenkin omansa ja poni oli väsähtäneen tuntuinen. Se suoritti kuitenkin reippaasti perusradan yhdellä estevirheellä, kun tuli ristilaukassa kaarteen eikä siksi saanut hyvää paikkaa ponnistukselle ja pudotti. Kaikenkaikkiaan viikonloppu oli kuitenkin oikein onnistunut ja sekä ratsastaja että taustajoukot tyytyväisiä suorituksiin.

Tämä viikko mennään ihan treenillä ja ensi viikolla onkin taas vauhdikkaampi viikko, kun edessä on ensin muutama päivä hyppelyjä Ypäjällä ja sitten vielä sunnuntaina missikisat Vermossa! Pentu on alkanut kotiutua hyvin ja luvassa on hieman lisää pojustakin viikon aikana - helteet ja pentuarki vaan verottaa hieman tätä koneella istumista... :)

© Mari Soiniitty 
© Mari Soiniitty

© Mari Soiniitty

2 kommenttia:

  1. Tosi kivan näköinen blogi, liityin lukijaksi!
    https://karvaturpia.blogspot.fi

    VastaaPoista