maanantai 21. maaliskuuta 2016

Ypäjä Winter Show - bonusluokasta suoraan finaaliin!

Postauksen rata- ja palkintokuvat kuvannut Mirella Ruotsalainen/hertjekker.net, kiitos!

Viikonloppu on ollut ihan mahtavaa ohjelmaa täynnä ja viikon talviloma oli oikein oiva lopettaa näihin tunnelmiin. Lauantain ohjelmasta kirjoitan teille vielä ihan erillisen postauksen, mutta nyt on pakko päästä tässä välissä hehkuttamaan meidän sunnuntain Ypäjän reissua!

Kun herätyskello pärähti soimaan kello 3:30 voin kyllä myöntää miettineeni muutaman kerran, että käännänkö vain kylkeä ja jatkan unia. Ajatus pienestä kultaisesta sai minut kuitenkin kampeamaan itseni sängystä ja löysinkin itseni tallista melko lailla tasan puoli viiden aikoihin. Hevoset oli vielä yöpuulla ja sytytellessäni valoja talliin, aloin pikkuhiljaa saamaan pehmeitä hyvän huomenen hörähdyksiä.

Olin lauantai-iltana laittanut kaiken oleellisen valmiiksi, joten aamutouhuja jäi ainoastaan kamojen viimeinen tsekkaus, trailerin ja auton pakkaus ja ponin ruokkiminen ja pukeminen kuljetusta varten.

Matkaa Ypäjälle on meidän tallilta melko lailla tasan kaksi tuntia trailerin kanssa ja matkaan päästiin hieman aamuviiden jälkeen. Aurinko alkoi pikkuhiljaa kohota horisontista ja ilma oli pakkasen kirvoittama ja ajokeli näytti oikein hyvältä. Noin puolessa välissä matkaa saatiin kuitenkin jännitysmomentteja melkoisesta lumipyrystä. Lunta tuli aivan solkenaan ja tielle oli kasautunut jo melkoiset lumivallit ja urat. Tätä kesti ehkä noin kymmenen minuutin matkan, jonka jälkeen sää selkeni ja palattiin takaisin aivan eri maisemiin - keväisiin sellaisiin ilman lumihiutalettakaan näkyvissä.Ypäjälle saavuttiin hyvissä ajoin ennen luokan alkua. Jäin ponivahdiksi trailerille Nellan ja Johannan suunnatessa kansliaan ilmoittautumaan ja siitä halliin kävelemään rataa. Poni oli malttamattomalla tuulella, eikä olisi millään tahtonut seistä kuopimatta kopissa. Aamuheinätkin pääsi mokomat loppumaan!

Poni otettiin trailerista hieman ennen kahdeksaa ja suunnattiin kohti verryttelyä. Nella oli vasta 19. lähtijä, joten aikaa oli ihan hyvin saada poni hereille. Ensimmäinen luokka oli Prix de Racing 90cm, joka oli myös Amateur Tourin bonusluokka. Oltiin puhuttu, että ensimmäinen luokka on Nellan itsensä päätettävissä miten ratsastaa, jos tahtoo ratsastaa voitosta ja/tai sijasta, olisi se ihan ok. Voittomahdollisuuksiimme emme kuitenkaan ihan suoraan uskoneet, vaikka ponin kanssa nyt onkin nähty jos minkälaista yllätystä. Perusradalla katsoin, että Goldi näyttää aavistuksen verran tahmealta, mutta loppua kohden ja etenkin toiseen vaiheeseen se selvästi heräsi. Rata oli kaikenkaikkiaan todella siististi ja hyvin ratsastettu, vaikka yksi mutka meinasikin mennä toisessa vaiheessa hieman pitkäksi. Lopputuloksena luokasta ensimmäinen sija ajalla 25,99. Ei huonompi vauhti lentävältä keltaiselta lihapullalta!

Kävelin ponin kanssa hetken ennen metrisen luokan verryttelyä ja rapsuttelin pientä voittajaponia. Kyllä sitä melkein pääsi ylpeydestä muutama kyynel kun Goldin suitsiin kiinnitettiin sinivalkoinen ruusuke. Tällä voitolla kultainen ratsukko lunasti itselleen suoraan paikan HIHS Amateur Tourin finaaliin!

Metrin rata ei ollut kovinkaan paljoa kummoisempi kuin ysikymppinen, mutta tämä ratsastettiin A2.0-arvostelulla, eli ilman toista vaihetta. Radan ensimmäinen este oli heti hieman hurja okseri, mutta kun vauhti sille on heti alkuun hyvä, ei mitään epäilyjä etteikö rata sujuisi. Nella sai Goldin hyvin vauhtiin radalle, mutta se selvästi näytti jo väsyneeltä ja tuntui hyppäävän ihan silkasta uskollisuudesta ratsastajaansa kohtaan. Fiilis oli vähän "Kyllä mä hyppään jos sä niin tahdot, mut lopetettaisko kohta?". Rata eteni kuitenkin ihan hyvässä tahdissa ja edellisen tavoin todella siististi. Viidennelle ja kuudennelle esteelle Goldi kuitenkin tuli jos selvästi löysemmin ja vitosen kolahdettua tuli kutonen alas. Loppurata sujui puhtaasti ja tulos tyttöjen toisesta metristä ever 26. sija neljällä virhepisteellä. Suorituksena aivan todella hyvä ja nyt täytyy kyllä pistää tämä väsymys talven pitkän saikun ja ponin lihavuuden piikkiin. Kunnonkohotus kesän kisoihin onkin hyvässä vauhdissa ja tästä saa lisäpontta treeniin. Vähän mahaa pois ja metrikin on tälle ratsukolle helppo nakki!


Alla vielä videot molemmista radoista. Itselläni pätkäsi ensimmäisen radan toisen vaiheen loppupuolella videointi, joten lisäsin loppupätkän Johannan kuvaamana, heh! (linkki videoon)


5 kommenttia:

 1. Upeaa, todella siistiä ratsastusta Nellalta! Onnittelut hyvin menneistä radoista. :)

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea sulle, Goldille ja ennen kaikkea suuret suosionosoitukset ponin kuskille, Nellalle! Kuten ano tuossa sanoikin, Nellalta todella siistiä, hyvää ja eleetöntä, kaunista ratsastusta! Vielä kerran suuret onnittelut!

  pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Hyvin meni toi metrim rataki pienestä vädymyksesä huolimatta! Nyt vain rutiinia metrin radoista ja pientä kunnon kohotusta niin ne alkaa sujumaan jo leikiten! Tsemppiä ratsukolle jatkoon! Kansalliset poniluokat odottaa edessäpäin ;)

  VastaaPoista
 4. Onnea ratsukolle ja omistajalle! Radat olivat jälleen kaunista katsottavaa :)

  VastaaPoista
 5. Wau, Nella on kyllä todella taitava ratsastaja! Hienoa ja siistiä ratsastusta :)
  Ja tietty sulla hieno poni ;)
  http://sarajakeni.blogspot.fi/

  VastaaPoista